Sant Estève : Diferéncia entre lei versions

Contengut suprimit Contengut apondut
Jiròni (discussion | contribucions)
Cap resum de modificació
Jiròni (discussion | contribucions)
Cap resum de modificació
Linha 26 :
Amb 171 924 habitants en 2016, es la 13ena comuna plus poblada de Francça e la 2da d'{{AuvèrnheRòseAups}}. Sant Estève Metropòli constituís per sa populacion la 3ena metropòli regionala après la Grenòble Aups e Lion. La comuna es tanben al centre d'una vasta aira urbana de mai de 519 834 abitants en 2016, la detz e setena de França per sa populacion, regropant 117 comunas.
 
Longtemps coneguda coma la vila francesa « de l'arma, del cicle e del riban », foguèt tanben un important centre d'extracion de [[carbon]], Sant Estève es a l'ora d'ara engatjada dins un vast programa de renovacion urbana visant a far la transicion entre la ciutat industriala eiretada del sègle XIX a la « capitala del design » del sègle XXIen. Aqueste procediment foguèt reconegut amb la dintrada de Sant Estève dins lo malhum de las vilas creativas UNESCO en 2010. La vila vei ara un renovelament, amb l'installacion del quartièr d'afars Châteaucreux, del centre commercial Steel e del quartièr creatiu Manufacture.
 
Entre 1970 et 2010, pr'amor de la desindustrializacion, Sant Estève èra en descreissença demografica. Foguèt una de las grandas vilas francesas a patir del declin urban, amb [[Roubaix]] e [[Le Havre]].