Piemont : Diferéncia entre lei versions

Contengut suprimit Contengut apondut
Cap resum de modificació
Cap resum de modificació
Linha 27 :
Piemont fa partit de la region naturala de la [[plana de Pò]], a costat de [[Lombardia]], de [[Venèt]], d'[[Emília e Romanha]] e de [[Trentin-Aut Adige]].
 
Piemont es enrodat, sus tres costats, per los [[Aups]], inclusent lo [[mont VisoVisol]] al pè del qual [[Pò]] a la font, e lo [[mont RoseRòse]]. La geografia de Piemont es la d'un territòri mai que mai montanhós (à 43,3 %) mas que comporta tanben de vasts espacis de còlas (30,3 % del territòri e de [[plana]]s (26,4 %). Piemont es la segonda pus granda region d'Itàlia, après [[Sicília]], en termes de superfícia, sus las vint regions que compta lo país. Son territòri cobrís mai que mai la part superiora del bacin de Pò, que nais a l'oèst de la region, e es lo pus important flume italian. Pò reculhís l'aiga venent dels rius comprés dins lo bacin Aups e [[Apenins]] qu'enrodan los tres costats de Piemont.
Piemont es sempre estat una region rica d'Itàlia, breç de l'industria (Fiat, Agnelli), comparat al sud del país (Polhas, Sicile). Uèi, la major part de la populacion es activa dins los servicis.