1271 : Diferéncia entre lei versions

Contengut suprimit Contengut apondut
Redireccion cap a Sègle XIII
Balisa : Redireccion novèla
 
Linha 1 :
#REDIRECT [[Sègle XIII]]
{{Annadas|1271}}
 
 
''Aquesta pagina concernís l'an '''{{PAGENAME}}''' del [[calendièr gregorian]].''
 
 
== Eveniments ==
 
=== Occitània ===
 
*
 
=== França ===
 
*
 
=== Euròpa ===
 
*
 
=== [[Africa]] ===
 
==== [[Egipte]] ====
 
Perseguida de la guèrra còntra leis estats crosats de Palestina-Siria quasi reduch au [[Comtat de Trípol]] que recebèt l'ajuda de la [[Novena Crosada]]. Mai d'un castèu, compres lo [[Krak dei Chivaliers]], foguèt conquistat per lei Mamelocs fins a la signatura d'una trèva de dètz ans per lei dos camps.
 
=== [[Asia]] ===
 
==== [[Dinastia Song|Empèri Song]] ====
 
Perseguida de la guèrra còntra lei Mongòls totjorn centrada sus lo [[sètge de Xiangyang]]. Après quatre annadas de combat, lei Mongòls i prenguèron l'avantatge gràcias a la destruccion d'una armada Song cargada d'avitalhar la ciutat e subretot gràcias a l'agotament dei resèrvas de viures. Pasmens, en causa de la costuma mongòla de pilhar e de chaplar lei vilas a la fin d'un sètge, lei defensors refusèron de capitular e assaièron de contuniar sa resisténcia.
 
==== [[Comtat de Trípol]] ====
 
L'armada dei [[Sultanat Mameloc]] contunièt la conquista sistematica dei castèus dau Comtat de Trípol e ataquèt dirèctament sa capitala. [[Boemond VI d'Antioquiá|Boemond VI]] assaièt de negociar una trèva ambé lo sultan [[Baybars]] que refusèt fins a l'arribada de la [[Novena Crosada]] menada per lo prince [[Edoard Ièr d'Anglatèrra|Edoard d'Anglatèrra]]. Après l'acceptacion d'aquela trèva, Baybars se retirèt en direccion de [[Damasc]].
 
=== Arts ===
 
*
 
=== Sciéncias e tecnicas ===
 
*
 
=== Economia ===
 
*
 
== [[:Categoria:Naissença en {{PAGENAME}}|Naissenças]] ==
 
*
 
== [[:Categoria:Decès en {{PAGENAME}}|Decèsses]] ==
 
*
 
__NOTOC__
 
[[Categoria:{{PAGENAME}}|*]]
 
__NOTOC__