Joan Luc Modenc : Diferéncia entre lei versions

Contengut suprimit Contengut apondut
Jiròni (discussion | contribucions)
Cap resum de modificació
Linha 34 :
En 1987, ven [[conselhièr municipal]] de [[Tolosa]] sus la lista de [[Domenge Baudis]] qu'es còncol màger de Tolosa. Es cargat de las « Relacions damb las associacions estudiantas »<ref>[http://www.maire-info.com/etat-administration-centrale-elections/cumul/jean-luc-moudenc-bras-droit-de-philippe-douste-blazy-elu-maire-de-toulouse--article-4345/ Joan Luc Modenc braç drech de Felip Douste Blazy elegit cònsol màger de Tolosa]</ref>.
 
En 1992, ven lo mai jove [[Conselh regional (França)|conselhièr regional]] de [[Miègjorn-Pirenèus]] sus la lista de [[Marc Censi]]. Lança le « Plan Universitat 2000 » que permet la reconversion de l’ex-manufactura dels tabacs, les [[Institut universitari professionalizat|Instituts universitaris professionalizats]] de l’[[Universitat Tolosa III|Universitat Pau Sabatièr]], l’extension de l’[[Institut nacional de las sciéncias aplicadas]] (INSA) e l’implantacion de l’escòla d’agricultura. Participa tanbens a l’elaboracion del classament del [[Canal dedel Miègjorn]] a l’[[Unesco]]<ref>[http://www.lesechos.fr/elections/bios/jean-luc-moudenc.htm/ Joan Luc Modenc]</ref>.
 
En 1994, es elegit [[Conselhièr general (França)|conselhièr general]] del [[Canton de Tolosa-9]] (qu'englòba les quartièrs de Sauze Long, del Pont de las Domaisèlas, de Montaudran e de la Terrassa, e tanbens la comuna de Ramonvila). Ven lo mai jove conselhièr general de Nauta Garona. En 2001, es reelegit al conselh general damb 57% dels vòtes e demissiona de son mandat regional.