Mètro de Serfaus : Diferéncia entre lei versions

Contengut suprimit Contengut apondut
Luna Lyons (discussion | contribucions)
Creacion de la pagina amb « Lo '''mètro de Serfaus''' (en alemand, ''U-Bahn Serfaus'', e ancianament ''Dorfbahn Serfaus'') es lo sistèma de funicular del vilatge de Serfaus, din… »
 
Luna Lyons (discussion | contribucions)
Linha 6 :
Lo projècte d'un [[funicular]] sosterrahn es nascut del besonh de descongestionar lo vilatge toristic de [[Serfaus]]. Un servici de naveta per [[autobús]] entre l'estacionament del vilatge e l'estacion de ski foguèt mes en plaça dins las annadas 1970, après que las autoritats municipalas an interdich la circulacion automobila dins las estrecha carrièras de la comuna. La ligason per bus s'es averada rapidament insufisenta, e lo conselh municipal de Serfaus s'es interessat en 1983 a las diferentas solucions que permetrián d'ameliorar de faiçon duradissa la circulacion entre l'estacionament e los penjals d'[[esquí]].
 
La construccion del funicular sosterranh debuta per l'excavacion de la Dorfbahnstaße en mai de 1985 afin d'i enterrar lo tunèl<ref name=":0">{{En}} [http://www.funimag.com/funimag13/serfaus01.htm Dorfbahn Serfaus], ''FuniMag'', 1998.</ref>, e se termina en novembre de la meteissa annada.
 
=== Lo mètro ===
{{...}}A comptar de 2007, la modernizacion de l'equipament s'avera necessari afin de respondre al flus creissent de visitaires e per respondre a las novèlas exigéncias tecnicas.
{{...}}
 
En 2017, los trabalhs de modernizacion del material e de las estacions son lançats per un còst de 26 milions d'euros<ref>{{De}} Andrea Poschinger, [https://www.skigebiete-test.de/skimagazin/neue-u-bahn-in-serfaus.htm Neue U-Bahn in Serfaus kurz vor der Fertigstellung], ''Skimagazin'', 28 de mai de 2019.</ref>. Las estacions ''[[Kirche (mètro de Serfaus)|Kirche]]'' e ''[[Zentrum (mètro de Serfaus)|Zentrum]]'' son entièrament reconstruchas. Lo mètro es obèrt a la circulacion lo 13 de julhet de 2019<ref>{{De}} [https://tirol.orf.at/stories/3004343/ Erneuerte Serfauser U-Bahn eröffnet], ''Österreichischer Rundfunk'', 13 de julhet de 2019.</ref> amb un novèl material rotlant format de tres veituras que permet de transportar fins a {{Unitat|3000|viatjaires}} per òra<ref name=":0" />.
 
== Nòtas e referéncias ==