Drulingen : Diferéncia entre lei versions

Contengut suprimit Contengut apondut
Addbot (discussion | contribucions)
m Bot: Migrating 29 interwiki links, now provided by Wikidata on d:q22795 (translate me)
m Caractèrs Unicode. using AWB
Linha 26 :
}}
'''Drulingen''' en [[alemannisch]] (''Drulingen'' en [[francés]]) es una comuna [[França|francesa]] del departament del [[Bas Ren]] e de la region d'[[Alsàcia]].
 
 
==Geografia==
 
{{Apertium|fr}}
La vila se situa en [[Alsace bossue]] (Alsace, Bas-Rhin) a 13 &nbsp;km de Sarre-Union e a aperaqu&iacute;aperaquí 55 &nbsp;km d'Estrasburg.<br />
I a tanben los V&ograve;gesVòges del N&ograve;rdNòrd pr&egrave;sprès de Drulingen.
 
{{Original|fr}}
La ville se situe en [[Alsace bossue]] (Alsace, Bas-Rhin) à 13 &nbsp;km de Sarre-Union et à environ 55 &nbsp;km de Strasbourg.<br />
Il y a aussi les Vosges du Nord près de Drulingen.
 
Linha 41 ⟶ 40:
 
{{Apertium|fr}}
L'origina de la primi&egrave;raprimièra aglomeracion d'ostals coneguts en la banl&egrave;gabanlèga de Drulingen remonta a l'ep&ograve;caepòca gallo-romaine.
En creusant lo s&ograve;lsòl en lo costat dich &laquo;« Im Thal &raquo;», s'es descob&egrave;rtdescobèrt per edart doas urnas fun&eacute;rairesfunéraires e una moneda en avent servit de obole, al effigie de l'emperaire Gordianus. Tota aquela cultura a #&egrave;sserèsser engloutie per l'invasion dels p&ograve;blespòbles germaniques en l'an 406 e seguents sens quitament quitar de nom.
 
Se coneis pas cap de autre document en mencionant la municipalitat #que si&aacute;siá anteriora al XIVe s&egrave;glesègle. Lo primi&egrave;rprimièr, datat de 1322, p&ograve;rtapòrta lo nom de &laquo;« Druldingen &raquo;» e se tr&ograve;batròba a l'archiu de la gl&egrave;isaglèisa protestante de Sarre-Union ; lo segond es l'inventari de las intradas del comtat de Sarrewerden de 1347-1350, conservat a l'archiu d&eacute;partementalesdépartementales ; lo tresen es un compte-retut d'un l&eacute;gatlégat del pape en relacion amb una col&middot;·lecta facha en lo dioc&egrave;sediocèse de M&egrave;tzMètz ; se tr&ograve;batròba al Vatican e a datat del 20 de novembre de 1361.
 
Pendent lo Mejan-Age e fins a la Revolucion de 1789, Drulingen a totjorn partejat l'astre del [[comtat de Sarrewerden]] e a #&egrave;sserèsser annexat amb lududes a la Republica Francesa per un simple decr&egrave;tdecrèt de la Convencion del 14 de febri&egrave;rfebrièr de 1793.
 
{{Original|fr}}
Linha 54 ⟶ 53:
On ne connaît aucun autre document mentionnant la commune qui soit antérieur au XIVe siècle. Le premier, daté de 1322, porte le nom de « Druldingen » et se trouve aux archives de l’église protestante de Sarre-Union ; le second est l’inventaire des revenus du comté de Sarrewerden de 1347-1350, conservé aux archives départementales ; le troisième est un compte-rendu d’un légat du pape concernant une collecte faite dans le diocèse de Metz ; il se trouve au Vatican et est daté du 20 novembre 1361.
 
Pendant le Moyen-Age et jusqu’à la Révolution de 1789, Drulingen a toujours partagé le sort du [[comté de Sarrewerden]] et a été annexé avec lui à la République Française par un simple décret de la Convention du 14 février 1793.
 
==Administracion==
Linha 120 ⟶ 119:
{{Comunas del Bas Ren}}
 
{{DEFAULTSORT:{{PAGENAME}}}}
[[Categoria:Comuna d'Alsàcia]]
[[Categoria:Comuna del Bas Ren]]
 
{{DEFAULTSORT:{{PAGENAME}}}}