Wikipèdia:La tavèrna : Diferéncia entre lei versions

Contengut suprimit Contengut apondut
Gavach (discussion | contribucions)
Cap resum de modificació
Aubadaurada (discussion | contribucions)
Linha 142 :
 
Tot es dins lo titol...Per (un pauc) d'explicas veire ma pagina d'utilizator.--[[Utilizaire:Gavach|Gavach]] 20 d'oct de 2007 a 00:23 (UTC)
<br>
Es pecat que laisses tombar, perque d'administrators, n'avèm gaire. Se compreni ben leis explicas de ta pagina personala, es la garrolha Joan/Jan que motiva ta decision.
* Respècti ta decision, mai i a una causa que compreni pas. En fàcia d'una interpretacion sopla de la Carta Lingüistica que laissa una pluralitat d'aplicacions (Joan + Jan), existís una actitud de crispacion de quauquei personas que vpolon impausar una sola forma (Jan), qu'alimentan de discussions sens fin e qu'abotisson a de menaças de despart, e mai a d'insultes. Caudriá pasmens restablir una analisi justa dau problèma: lo clima pesant, l'agressivitat verbala e l'intolerància son dau costat d'aqueu grop de personas qu'atacan de lònga la nòrma en generau e la Carta lingüistica en particular.
* Ara siáu d'acòrdi amb tu que lo sauvament de la lenga se limita pas a Joan/Jan, de questions essencialas coma la prononciacion e la sintaxi se devon pas oblidar. Precisament, la focalizacion dau debat sus Joan/Jan ven ben dei personas que veni de descriure. L'estructura d'una lenga es un ensems indissociable: 1º prononciacion (aquela/aquèla*), 2º sintaxi (la pòt veire / pòt la veire*), 3º formas gramaticalas (dau / de lo*), 4º formas dau lexic (Joan/Jan*). La defensa de l'occitan passa per una defensa de toteis aquesteis estructuras (e pas per l'abandon d'una, ni per la focalizacion sus una).--[[Utilizaire:Aubadaurada|Aubadaurada]] 20 d'oct de 2007 a 09:06 (UTC)
 
{{Discutir}}