Jane Grey : Diferéncia entre lei versions

Contengut suprimit Contengut apondut
BoulaurBot (discussion | contribucions)
m Wikipedia python library
Cap resum de modificació
 
Linha 7 :
'''Jane Grey''', sovent sonada '''Lady Jane''' o encara mai formalament '''Joana d'Anglatèrra''' ([[1537]] – [[12 de febrièr]] de [[1554]]), una rèireneboda d'[[Enric VIII d'Anglatèrra]], regnèt coma reina non coronada del [[Reialme d'Anglatèrra]] pendent 9 jorns, al mes de julhet de [[1553]]. La jove reina foguèt considerada coma un dels esperits mai cultivats de son epòca.
 
Tot ben que l'accession de Joana, segon lo testament del jove [[Edoard VI d'Anlatèrra|rei Edoard VI]] anèsse en contra de las leis d'Anglatèrra, los òmes de poder foguèron dispausats de la reconéisser per reina d'Anglatèrra per tal d'empachar l'ainada d'Enric, la catolica [[Maria I d'Anglatèrra]], d'accedir al tròn. Lo regne cortet de Joana s'acabèt, pr'aquò, quand las autoritats revoquèron sa proclamacion coma reina. Maria la faguèt escapitadadescapitar per traïson.
 
L'istòria populara anglesa parla tanben de la "Reina de Nòu Jorns” ([[10 de julhet]] – [[19 de julhet]] de [[1553]]) o, pas tant sovent, de la "Reina de Tretze Jorns" ([[6 de julhet]] – [[19 de julhet]] de [[1553]]) — en rason d'una incertitud per çò de la data de son accession al tròn. Los istorians prenguèron siá la data de la mòrt de son predecessor lo [[6 de julhet]], siá de sa procalamacion oficiala lo [[10 de julhet]], coma començament de son regne cortet.