Forèst de Blanchafòrt : Diferéncia entre lei versions

Contengut suprimit Contengut apondut
Occitanialibera (discussion | contribucions)
Creacion de la pagina amb « La '''Forèst de Blanchafòrt''' es situada a la communa de La grauliera en Corresa. Es un bòsc de garrics fòrça considerat tradicionalament coma encantat.… »
(Pas cap de diferéncia)

Version del 7 novembre de 2019 a 19.29

La Forèst de Blanchafòrt es situada a la communa de La grauliera en Corresa. Es un bòsc de garrics fòrça considerat tradicionalament coma encantat. Es una forèst coneguda per lors mites e la sieuna fònt d'aiga miraculosa. Es vesitat pendent tot l'an per d'aimants dels luòcs encantats.

En 2014, foguèt dubèrt un camin comunal per los visitaires. I an divèrsas estacions ont conéisser l'istòria, la fauna e la flora del bòsc. L'escultor local trabalhèt sus 5 d'aquelas estacions. I a d'esculturas sieunas al paisatge al long del camin.

Origina del nom

Lo nom de "Blanchafòrt" auriá una relacion amnb lo Chastèl de Blancha de Castelha que i seriá demorada una nuèch a l'epòca medievala. La legenda del Bòsc de Blanchafòrt afirma que i aguèt, un còp, una tempèsta e qu'un desonegut seriá estat acolhit per una paubròta vielha que Dans des temps très anciens, lors d'une tempête, un inconnu aurait été accueilli par une pauvre vieille femme forgetada oeks abitants de la vila de Blanchafòrt. L'òme auriá sauvat aquela vielhòta quand la vila dofguèt destrusida. Una fònt , nomenada la "Fònt de l'Ermita", marca lo luòc ont i aguèt la cabana daquela vielha femna. Una pièra prèp de la fònt illustra tanben aquel mite: Une pierre faisant face à la fontaine illustre aussi le mythe : une cabra seriá estada mòrta per un aurait été frappée par un beleg e seriá estada convertida en pèira.