Pollambèrt : Diferéncia entre lei versions

Contengut suprimit Contengut apondut
Jiròni (discussion | contribucions)
Jiròni (discussion | contribucions)
Linha 34 :
Lo mascle e la feme del pollabèrt pòdon aisidament èsser diferenciats per sa talha e sa color. Lo gal es fòrça pus gròs que la pola. Es un dels pus important [[dimorfisme sexual]] en talha en çò d'una espècia d'aucèl vivent, despassat solament per las pus grandas [[ostarda]]s e d'unes membres de la familha dels [[Phasianidae|faisans]].
Los gals mesuran generalament entre 74 e 85 cm amb una envergadura 90 de 125 cm e un pes mejan de 4.1 kg. Los pus gròsses gals salvatges pòdon aténher una talha de 100 cm e un pes de 6.7 kg mentre que los en captivitat pòdon pesar fins a 7.2 kg. Las plumas del còs son entre gris escur e maron escur, mentre que las del pitre son verd metallic escur. Lo ventre e las cobertas soscaudalas varian del negre al blanc segon l'espècia.
La pola es fòrça pus pichona que lo gal e pesa aperaquí la mitat del gal. Le còs de la pola de pollambèrt, del bèc a la coa, mesura aperaquí 54–64 cm de long, l'envergadura de 70 cm e pesa entre 1,5 e 2,5 kg, amb una mejana de 1,8 kg. Las plumas sudesus las parts superioras son brunas, amb de barras negras e argentadas; sul dessós, son pus claras e jaune camoç.
 
==Galariá==