Ligúria : Diferéncia entre lei versions

Contengut suprimit Contengut apondut
Cedric31 (discussion | contribucions)
Correccion ortografica
Jiròni (discussion | contribucions)
Cap resum de modificació
Linha 29 :
A l'extrèm nòrd-oèst de la region de Ligúria se tròba un tròç d'[[Occitània]]: dins l'auta [[Val de Ròia]], i a qualques localitats que parlan lo [[roiasc]] e que se declaran coma "comunas de lenga [[occitan]]a", segon la lei italiana nº 482 de 1999 sus las minoritats lingüisticas.
 
== Geografia ==
Amb {{Unitat|5421|km2}}, Ligúria es la tresena region pus pichona d'Itàlia, après la [[Val d'Aosta]] e [[Molise]]. Mas sos 298 abitants per km{{2}} ne fan tanben la tresena region plus densament poblada, après [[Lombardia]] e [[Campània]].
 
Entre los [[Alps]] e los [[Apenins]], forma un arc de cercle a l'entorn del [[golf de Gènoa]], part de la [[mar Ligura]]. Confronta França a l'oèst (region [[Provença Aups Còsta d'Azur]]), lo [[Piemont]] al nòrd e [[Emilia e Romanha]], e [[Toscana]] a l'èst e al sud-èst.
 
La còsta es rocosa e los relèus marcats. La vila portuària de Gènoa, situada al centre, domina demograficament la region, amb mai de {{formatnum:600000}} abitants. Fòra la vila, se destrian abitualament dos regions costièras : la ''riviera di levante'' a l'èst, e la ''riviera di ponente'' a l'oèst. Per las còstas se trapan las autras vilas de talha pus modesta : [[La Spezia]] arriba en segonda posicion amb mens de {{formatnum:100000}} abitants.
 
{{regions d'Itàlia}}