Jack Kerouac : Diferéncia entre lei versions

Contengut suprimit Contengut apondut
Jiròni (discussion | contribucions)
Cap resum de modificació
Ricou31 (discussion | contribucions)
Balisa : editor de codi 2017
Linha 24 :
Lo sieu nom vertadièr èra '''Jean-Louis Lebris de Kérouac''', descendent de [[Canadà|canadians]] [[francés|francofòns]]. Aprenguèt pas a parlar [[anglés]] fins a sièis ans. Jack Kerouac destaquèt lèu coma esportista en practicant [[fotbòl american]], obtenguèt una borsa per l'[[Universitat]] de Columbia de [[Nòva York]]. Malgrat aiçò, una lesion a la camba e una baralha amb lo sieu entrenador frustrèron la siá carrièra, que rason se va per ingressar a la marina mercant. Quand èra dins tèrra escriviá constantament.
 
S'installèt dins la vila de Nòva York, ont coneguèt los autres membres de la [[Beat generation|Generacion Beat]], coma [[Allen Ginsberg]], [[Neal Cassady]] e [[William S. Burroughs]].
 
Passèt de divèrses ans a ensajar de trobar un quite estil, que nomenèt fin finala pròsa espontanèa o ''"kickwriting"''. Quand li demandavan la siá opinion sus l' escritura, s'esforçava pas a far de diferéncias entre la pròsa e la poesia. Sosteniá que las siás idèas s'aplicavan tan al un coma l'autre genre, l'espontaneïtat coma metòde traspassava los limits de las formas de l'escritura. Li agradava de dire que quand trabalhava en un roman cada paragraf èra un poèma dins d'un tèxt estendut que surava en la mar de la lenga anglesa.