Òslo : Diferéncia entre lei versions

Contengut suprimit Contengut apondut
Jiròni (discussion | contribucions)
Cap resum de modificació
Jiròni (discussion | contribucions)
Linha 41 :
Òslo ocupa lo territòri que se situa al limit septentrional del [[Fjòrd d'Òslo|fjòrd omonim]]. Dins totas las autras direccions, la vila es enrodada de pueges verdoses. A l'entorn se comptan una quarantena d'illas, la mai importanta essent [[Malmøya]] (0,56 km²), e pas mens de 343 lacs. Aquestes darrièrs constituisson una font importanta d'aiga potabla per tot l'oèst de la vila.
 
Lo punt mai enauçaatenauçat es lo puèg de [[Kirkeberget]], de 629 metres. E mai que la superfícia cobèrta per la vial siá remarcabla respècte a las autras metròpolis europèas, la populacio osloïta demòra feble: lo territòri municipal compren nombroses parcs e espacis dobèrts, que li balhan un aspècte airejat e verd.
 
Emai que la majortita dels bòsques e [[lac]]s que'enrodan Òslo sián privats, existís un larg consens popular per sa conservacion, al risc de perjudicar lo desvolopament de la ciutat. Nombroses [[barri]]s d'Òslo patisson, pasmens, de congestion, causa qu'es compensada peruna qualitat de vida unica ofèrta als ciutadans: l'accés quasi immediat a la natura salvatge.