Sèrbocroat : Diferéncia entre lei versions

Contengut suprimit Contengut apondut
Capsot (discussion | contribucions)
mCap resum de modificació
Eòle (discussion | contribucions)
→‎Un diasistèma e quatre lengas : Correccion fauta de sintaxi
Linha 13 :
* Lo [[bosnian]] (o mens oficialament [[bosniac]]) es la lenga oficiala de la comunitat "musulmana" (dicha "bosniaca") de [[Bòsnia e Ercegovina]]. S'escriu sonque en [[alfabet latin]] e mai se pòsca teoricament escriure tanben en [[alfabet cirillic]].
* Lo [[sèrbe]] es la lenga oficiala de [[Serbia]] e de las comunitats sèrbas de [[Croàcia]] e de [[Bòsnia e Ercegovina]]. S'escriu indiferentament en [[alfabet cirillic]] o en [[alfabet latin]]. Pasmens, la novèla Constitucion de la Republica de Serbia estipula que sol lo cirillic es oficial.
* La reivindicacion d'una lenga [[montenegrin]]a es estada longtemps minoritària, mas l'an fin finala represa las autoritats del novèl Estat montenegrin independent. Pasmens, aquela lenga es encara a s'elaborar. Aquela elaboracion compòrta de causidas de formas fòrça localas, qu'an menat a la necessitat de crear de novèlas letras per tal de notar de fonèmas qu'existisson pas dins los divèrses estandards, çò que podriá far del [[montenegrin]], paradoxalament e un pauc artificialament, una lenga mai diferenciada de las tres autras tres que non o son las tres autras entre elas. La Constitucion montenegrina estipula que lo [[montenegrin]] se pòt escriure tant en alfabet cirillic coma en alfabet latin.
 
== Un diasistèma e tres dialèctes ==