Cròs de Revelhon : Diferéncia entre lei versions

Contengut suprimit Contengut apondut
Erunberri (discussion | contribucions)
Cap resum de modificació
Erunberri (discussion | contribucions)
Cap resum de modificació
 
Linha 10 :
 
==Accès e risques==
L'intrada, en forma de [[cauna]], es dins una proprietat privada. L'accès e lo percors presentan de perilhs pels profans en tecnicas espeleologicas, en particular, la risca de casuda en periòde umid dins la zona d'intrada o a l'interior de la cavitat dins un potz; la risca de casuda de pèiras dins lo pòrge d'intrada, zona fresca e magnifica que es perilhós de s'i arrestar (de blòcs se destacan regularament de la vòlta fenduda e geliva donc cal passar ras de la paret de drecha); la risca de s'aperdesir dins los corredors de la partida fossila; e la risca de demorar presonièr detràs de los sifons (P. Vidal indiquèt en 1955 aver vist lo pòrge d'intrada plen d'aiga; de corrents d'aiga violents modifican alavetz los emplenatges; lo sifon Martel s'emplís en mens de 2 oras, mas se pòt voidar en 2 setmanas en periòde sec). Las partidas fossilas devon èsser evitadas de novembre a març, que son utilizadas coma luòc d'[[ivernacion]] per las [[ratapenada]]s.
L'intrada, en forma de [[cauna]], es dins una proprietat privada. L'accès e lo percors presentan de perilhs pels profans en tecnicas espeleologicas, en particular:
*la risca de casuda en periòde umid dins la zona d'intrada o a l'interior de la cavitat dins un potz.
*la risca de casuda de pèiras dins lo pòrge d'intrada, zona fresca e magnifica que es perilhós de s'i arrestar; de blòcs se destacan regularament de la vòlta fenduda e geliva; cal passar ras de la paret de drecha.
*la risca de s'aperdesir dins los corredors de la partida fossila.
*la risca de demorar presonièr detràs de los sifons: P. Vidal indiquèt en 1955 aver vist lo pòrge d'intrada plen d'aiga. De corrents d'aiga violents modifican alavetz los emplenatges. Lo sifon Martel s'emplís en mens de 2 oras, mas se pòt voidar en 2 setmanas en periòde sec.
Las partidas fossilas devon èsser evitadas de novembre a març, que son utilizadas coma luòc d'[[ivernacion]] per las [[ratapenada]]s.
 
{{DEFAULTSORT:Revelhon}}