Mont Meru : Diferéncia entre lei versions

Contengut suprimit Contengut apondut
Occitanialibera (discussion | contribucions)
Cap resum de modificació
Occitanialibera (discussion | contribucions)
Cap resum de modificació
Linha 4 :
Lo Mont Meru es plaçat al nòrd de la vila d'[[Arusha]], a la region d'Arusha, en [[Tanzania]]. Es la segonda mai nauta montanha tanzaniana après lo Mont Kilimanjaro. La rota - que comença en las pòrtas de Momella e arriba fins la partida èst d'aquesta montanha - es fòrça utilizada per montar lo Mont Meru. <ref>Tanzania travel guide (6 ed.). Lonely Planet. June 2015. p. 168. ISBN 978-1742207797.</ref>
 
La majoritat del sieu material es estat erosionat fa mai de 8000 annadas pr'amor d'una erupcion volcanica parièra a la del [[Mont St. Helens]] de l'estat de [[Washington]] en 1980. Lo Mont Meru patiguèt una erupcion volcanica menor en 1910 <ref>"Meru". Global Volcanism Program. Smithsonian Institution.</ref> . Uèi lo jorne encara se pòdon veire encara divèrses cons e cratèrs pichons al sieu torn que son, probablament, la resulta de divèrses episòdis d'activitat volcanica recenta.
 
Lo Mont Meru es lo centre topografic del [[Pargue Nacional d'Arusha]]. Al torn de las sieunas pendents i a la savana e son tanben lo supòrt d'un bòsc qu'a desparièras espècias de vida salvatja, amb mai de 400 aucèls mas tanben de monards e leopards.