Wikipèdia:Contacte : Diferéncia entre lei versions

Contengut suprimit Contengut apondut
Addbot (discussion | contribucions)
m Bot: Migrating 55 interwiki links, now provided by Wikidata on d:q4654783 (translate me)
Cedric31 (discussion | contribucions)
correccion ortografica
Linha 11 :
===Sul site===
*S’avètz de questions concernent lo contengut enciclopedic, per exemple per pausar una question de sciéncias o d'istòria, adreçatz-vos dirèctament a l'[[Wikipèdia:Oracle|Oracle]]. Garantissèm ni responsa, ni exactitud d'una eventuala responsa.
*S’avètz de reflexions o de comentaris sul foncionament de Wikipèdia, fasètz un torn a la [[Wikipèdia:La tavèrna|Tavèrna]]. Vos suggerissèm de consultar al prealable [[Ajuda:FAQ|nòstras listas de questions o objeccions freqüentasfrequentas]] : avèm benlèu ja una responsa.
*S’avètz de comentaris, o de reflexions sus un article precís, utilizatz la pagina de discussion de l'article concernit (onglet "Discussion" en naut de la pagina de l'article)
*Se trobatz d’errors, las podètz corregir dirèctament. Vejatz per aquò [[Wikipèdia:Cossí modificar una pagina]]. Se sètz pas segur de vos, escrivètz puslèu sus la pagina de discussion.
Linha 18 :
===Autres mejans de comunicacion===
*Cèrts wikipedians occitanofòns son presents sus [[Internet Relay Chat|IRC]], sus la ret freenode, a l'adreça seguenta : irc://irc.freenode.net/wikipedia-oc
*S'avètz pas capitat de contactar los wikipedians pel biais de las opcions çai sus, podètz escriure ''en darrièr recors'' un mail a l'adreça : [mailto:info-oc@wikipedia.org info-oc@wikipedia.org]. Notatz que las questions mandadas a aquesta adreça son tractadas tant lèu coma possible, mas qu'auretz mai de responsas en utilizant los mejans meses a vòstra dispositiondisposicion pel logicial (paginas de discussions, forums etc.). Formulatz una demanda tant precisa coma possibla (URL/adreça de las paginas defectuosas, etc.), per facilitar e accelerar lo tractament de vòstra demanda.
*Per de questions/reflexions d'òrdre general, podètz tanben participar a las [[Wikipèdia:Listas de discussion|Listas de discussion]].
 
Linha 25 :
* en participant e expausant vòstre problèma a la [[Wikipèdia:Listas de discussion|lista]] '''wikitech-l@wikimedia.org'''. Atencion, aquesta lista es publica e moderada e vos serà demandat de vos inscriure per i participar ([http://mail.wikipedia.org/mailman/listinfo/wikitech-l inscription]). La discussion sus aquesta lista es en anglés, podètz escriure en francés, mas la responsa tardarà benlèu a venir.
 
==ContestationsContestacions del contengut==
Wikipèdia es un [[wiki]], çò qu'implica que cadun pòt modificar los articles. Se rencontratz una error o sètz pas d'acòrdi amb un contengut, podètz [[Ajuda:Cossí modificar una pagina|modificar la pagina]] en respectant a tot moment las [[Wikipèdia:Neutralitat de punt de vista|règlas de neutralitat de punt de vista]].
 
==Questions juridicas, contrafaiçons, violacion de dreches d'autor, contenguts reprimits per la lei==
DansDins totas las ipotèsis, es important de rementar que los contributors de Wikipèdia engatjan lor pròpria responsabilitat quand escrivon.
 
En cas de problèma vos concernent, es fòrtament conselhat de s'adreçar a un especialista del drech e d'ensajar de demorar discret dins un primièr temps ; las menaças d'òrdre juridic, e en particular publicas, faràn pas que complicar e retardar lo tractament de vòstra demanda.
 
Se s'escai, l'associacion Wikimedia francesa e la Foundation pòdon portar qualques esclairamentsesclarciments juridics e explicar cossí tractar la situacion :
 
===per email===
Linha 47 :
* an pas la possibilitat de far de recèrcas bibliograficas o de respondre a de questions suls subjèctes presentats dins los articles ;
* transmeton pas de messatges a las personas o a las entrepresas que discutisson los articles ;
* pòdon pas cambiar lo punt de vista d'un article a vòstra demanda, o suprimir una informacion, en defòra de qualques cases (violacion de [[drech d'autor]]...) previstsprevistes per las leis en vigor.
 
Wikipèdia dispausa d'autras adreças de corrièr electronic. Çaquelà, de mandar vòstre mail a dètz adreças diferentas, especialament a d’adreças de listas publicas, pòt pas que retardar son tractament. E mai, lo mandadís sus de listas publicas pòt provocar l'indexacion de vòstre corrièr per de motors de recèrca, çò que balha una publicitat lo pus sovent indesirabla a l'afar.
Linha 58 :
Vos demandam d'argumentar la modificacion e de precisar l'article e los contenguts. Per exemple, podètz ajustar en pagina de discussion una explicacion e un ligam vèrs la font (site web, libre, etc...) d'ont vendriá lo contengut incriminat.
 
Aprèp verificacion de la validitat de la requèsta, lo contengut seraserà suprimit e s'es necessari un administrator suprimirà la pagina. Aquò pòt prendre qualques jorns.
 
Se volètz una reaccion pus rapida, podètz mandar sus [[Ajuda:Ajuda#Pausar_una_question|la « tavèrna » de Wikipèdia]].
 
==Autres cases==
Per tot çò que sortís de l'encastre de las questions concernent lo foncionament intèrne de l'enciclopèdia, coma proposicions d'albèrgamentalbergament, dons de materials, ofèrtas de partenariats etc., podètz contactar la [[wikimedia:Contact|Wikimedia Foundation]], o sul territòri francés, l'associacion [http://www.wikimedia.fr/wiki/Contact_us Wikimédia France]. Es ''inutil'' de contactar la Fondacion per contestar lo punt de vista d'un article.
 
[[Categoria:Wikipèdia|Contacte]]