Lugdunum : Diferéncia entre lei versions

Contengut suprimit Contengut apondut
Jiròni (discussion | contribucions)
Jiròni (discussion | contribucions)
Linha 7 :
 
==Istòria==
Al temps d'[[Estrabon]] eraèra la ciutat mai granda vila de la Gàllia après [[Narbona]], centre comercial e de comunicacions e residéncia dels governadors romans. Al temps de [[Plini lo Jove]] i aviá subretot de libraris. Al temps de [[Senèca lo Jove|Senèca]] foguèt destruïda pel fuòc, mas Neron la va far reconstruir.
 
Foguèt saquejada en [[197]] pels soldats de [[Septimi Sever]] après la derrota de Clodi Albin a la Batalha de Lugdunum. A la fin de l'Empèri èra encara un centre important. EssentDurant lo règne de Julià governador de la Gàl·liaGàllia, foufoguèt atacada per un grupgrop d'[[alamans]]. A la ciutat hii haviahaviá l'altarautar d'August (''Ara Augusti'' a l'angle entre l'Arar i ele RoineRòse) construït en [[12 aC ]] ie dedicat a [[August]] elen [[10 aC]]; ello primerprimièr sacerdotcapelan enne foufoguèt C. Julius Vercundaridubius, un edu.
 
A la ciutat i nasquèt l'emperaire [[Claudi (emperaire roman)]]. ASus d'unas inscripcions apareis coma '''Colonia Copia Claudia Augusta Lugdunum''', nom que probablament li foguèt donat del temps de l'emperaire.
 
Lugdunum donèt son nom a la província de la ''Gallia Lugdunensis''.