Lugdunum : Diferéncia entre lei versions

Contengut suprimit Contengut apondut
CommonsDelinker (discussion | contribucions)
Bòt: A remplaçat Imatge:Amphitheater_von_Lyon.jpg per Imatge:Roman_theatre_in_Lyon.jpg (File renamed: File renaming criterion #3: To correct obvious errors in file names, including misspelled [[:
Jiròni (discussion | contribucions)
Linha 9 :
Al temps d'[[Estrabon]] era la ciutat mai granda de la Gàllia après [[Narbona]], centre comercial e de comunicacions e residéncia dels governadors romans. Al temps de [[Plini lo Jove]] i aviá subretot de libraris. Al temps de [[Senèca lo Jove|Senèca]] foguèt destruïda pel fuòc, mas Neron la va far reconstruir.
 
FouFoguèt saquejada en [[197]] pels soldats de [[Septimi Sever]] després deaprès la derrota de Clodi Albin a la Batalha de Lugdunum. EncaraA alla finalfin de l'ImperiEmpèri èra eraencara un centre important. Essent Julià governador de la Gàl·lia fou atacada per un grup d'[[alamans]]. A la ciutat hi havia l'altar d'August (''Ara Augusti'' a l'angle entre l'Arar i el Roine) construït en [[12 aC ]] i dedicat a [[August]] el [[10 aC]]; el primer sacerdot en fou C. Julius Vercundaridubius, un edu.
 
A la ciutat i nasquèt l'emperaire [[Claudi (emperaire roman)]]. A d'unas inscripcions apareis coma '''Colonia Copia Claudia Augusta Lugdunum''', nom que probablament li foguèt donat del temps de l'emperaire.