Maomet : Diferéncia entre lei versions

Contengut suprimit Contengut apondut
Linha 81 :
[[Fichièr:Orient Pròche en 632 (a la mòrt de Maomet).png|thumb|right|Extension dau territòri islamic en 632 a la mòrt de Maomet.]]
 
Lei darriereis annadas de la vida de Maomet foguèron caracterizadas per un important esfòrç diplomatic e militar que son objectiu èra d'espandre l'islam, per la finalizacion dei revelacions divinas acomençadas en [[610]] e per la definicion dau rite dau romavatge a La Mèca.
 
L'expansion de l'islam foguèt l'objectiu quasi unic de la diplomàciadiplomacia de Maomet après la presa de La Mèca. Divèrseis expedicions foguèron organizadas per convertir la Peninsula Aràbia. Lo prestigi e la poissança militara dei musulmans favorizèt una conversion generalament pacifica. Pasmens, certanei tribús assaièron de resistir entraïnant de guèrras. La principala se debanèt còntra la confederacion Hawazin sostenguda per la vila de Taif. S'acabèt per una victòria musulmana que renforcèt encara lo prestigi de Maomet. Ansin, a sa mòrt, lei musulmans contrarotlèron la màger part de la Peninsula Aràbia e tenián una armada poderosa que va permetre la conquista d'un empèri important ai sègles VII e VIII.
 
Au nivèu religiós, la fin de la vida de Maomet marquèt la fin de sei revelacions que foguèron registrats a partir deis annadas 630-640 per formar lo libre sacrat dei musulmans, l'[[Alcoran]], e lei recuelhs d'hadits que forman una basa importanta de la tradicion musulmana. D'autra part, l'annada [[632]] veguèt Maomet realizar son premier e unic romavatge dins la vila de La Mèca e poguèt ne'n determinar lei reglas e lei rites.