Muriel Casals : Diferéncia entre lei versions

Contengut suprimit Contengut apondut
Culex (discussion | contribucions)
m defaultsort + 2 catégories
Capsot (discussion | contribucions)
mCap resum de modificació
Linha 1 :
[[Fichièr:MurielCasals_stjordi2013_1885b.jpg|thumb|La presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, signant de libres durant lo jorn de Sant Jòrdi en 2013]]
'''Muriel Casals i Couturier''' ([[Avinhon]], [[6 d'abril]] de [[1945]] - [[Barcelona]], [[14 d'abril]] de [[2016]]) érafoguèt una economista e activista culturala [[Catalonha|catalana]]. FoguètVenguèt deputada dedel corrent politic catalan [[Amassa per l'Òc]], aprèsaprèp obténerd'aver bancobtengut aun sèti en resulta de las [[Eleccions dins lodel Parlament de Catalonha de 2015;]]. posterioramentPosteriorament, foguètse vegèt escuelhudafacha presidenta de la comission d'estudi del Procès Constituent al [[Parlament de Catalonha]]. Foguèt presidenta de Òmnium Cultural. Sa sòrre pichona, Montserrat Casals, èra una jornalista catalana famosa.
 
== Biografia ==
Muriel Casals nasquèt a Avinhon en 1945 dins una familha modèsta; son paire, Lluís Casals, un avocat de [[Sabadell]], èra un exiliat republican e sa maire, Augusta, èra originària de [[Sant Estève]]. Passèt son enfança a [[Sabadell]] e estudièt puèi a l'[[Universitat de Barcelona]] ont se diplomèt en 1969. Passèt mai tard un doctorat, e l'obtenguèt en 1981, a l'[[Universitat Autonòma de Barcelona]], gràcias a sa tèsi ''La indústria tèxtil llanera i la guerra 1914-18'' dirigida per Jordi Nadal. Comencèt, puèi, a trabalhar coma professora assistenta abans de venir titulara en economia a l'UAB[Universitat Autonòma de Barcelona]].
 
{{DEFAULTSORT:Casals, Muriel}}