Carrejaire : Diferéncia entre lei versions

Contengut suprimit Contengut apondut
Creacion de la pagina amb « thumb|right|[[Fotografia d'un carrejaire modèrne (Hamborg, 2004).]] Un '''carrejaire''' es un naviri equipat de garatge... »
 
mCap resum de modificació
Linha 1 :
[[File:Hual transporter.jpg|thumb|right|[[Fotografia]] d'un carrejaire modèrne ([[Hamborg]], [[2004]]).]]
 
Un '''carrejaire''' es un [[naviri]] equipat de garatges intèrnes qu'es utilizat per transpòrtar de veïculs cargats e descargats gràcias a de rampas d'accès. Divèrsei tipes existisson que pòdon transportar en parallèl d'autrei tipes de cargament coma de passatgiers ò de conteneires ò que son, au contrari, unicament destinats au transpòrt de veïculs coma lo [[ transportaire de veïculs]].
 
Lo premier carrejaire foguèt bastit en [[1849]]. A l'origina, la rampa d'accès èra dispausada dempuei lo cai. La [[Premiera Guèrra Mondiala]] e l'expansion de l'automobila favorizèron son desvolopament e l'aparicion de divèrsei variantas coma lei barcassas de descarbament militaras. A partir de la fin deis annadas 1960, apareguèron de carrejaires dotats de rampas interiors permetent d'accelerar lo transferiment dei veïculs e de sistèmas de ventilacion per eliminar lei gas de combustion dei [[motor]]s.