Èva : Diferéncia entre lei versions

Contengut suprimit Contengut apondut
Oursana (discussion | contribucions)
→‎Galariá : +-Michelangelo, Creation of Eve 00.jpg
Erunberri (discussion | contribucions)
Cap resum de modificació
Linha 3 :
 
== Recit biblic ==
Segon la [[Bíblia]], [[Dieu]] creèt l'òme, [[Adam]], e lo placèt dins lo [[Jardin de ld'Edèn]], ont viviá feliç e aviá de se preocupar de res. Lèu, pasmens, comencèt de se sentir sol e preguèt per aver de companhiá. Alara, [[Dieu]] lo liurèt a un [[sòm]] prigond, li arrenquèt una costèla e creèt una femna. Al despert, [[Adam]] foguèt fòrça alègre e la nomenèt ''Èva'', que significa «vivent».
 
[[Satan]], un [[àngel]] expulsat del cèl per [[Dieu]] jos forma de [[sèrp]] enganèt Èva e convenciguèt Adam de manjar lo fruch de l'arbre proïbit.
 
Alara foguèron expulsats del [[Jardin de ld'Edèn]] e condemnats a sofrir de malautiás, dolors, patir per ganhar lo manjar e a vielhir e morir. E mai, [[Dieu]] condemnèt totas las femnas a patir pendent la grossessa, patir de dolors e se sentir atiradas pels òmes fins a qu'aqueles las dominen.
 
Segon la [[Genèsi]], amb Adam aguèron:
Linha 22 :
Èva es mencionada dins l'[[Alcoran]]. Son nom es pas donat, mas es designada coma essent l'esposa d'[[Adam]]. .
 
Dins l'Alcoran, Èva es pas responsabla de l'expulsion del [[Jardin de ld'Edèn]]. Satan (la Sèrp segon la [[Genèsi]]) convinquèt a l'encòp Èva e Adam de manjar lo fruch de la coneissença. Tanpauc foguèt pas creada a partir d'una costèla d'Adam.
 
Dins los sègles, de viatjaires mencionan la preséncia d'una « [[tomba d'Èva]] » a [[Djeddah]]. Lo site arqueologic foguèt tampat en 1975 per las autoritats per prevenir que lo luòc venga un site de preguièra.