Torre Eiffel : Diferéncia entre lei versions

Contengut suprimit Contengut apondut
Magioladitis (discussion | contribucions)
m →‎Ligams extèrnes : Removed deleted template / all info is now in Wikidata, removed: {{Ligam AdQ|fr}} (3) using AWB (10903)
Ricou31 (discussion | contribucions)
Linha 11 :
 
== Caracteristicas tecnicas ==
La [[Torre]] es nauta de 300&nbsp;[[mètresmètre|m]]. Amb l'antena de ràdio qu'es a sa cima, la torre arriba a mesurar 324&nbsp;m. Quand foguèt bastida, la Torre pesava aperaquí 7300 tonas, a mai se uèi se calcula que son pes passa 10&nbsp;000 tonas (per encausa del [[musèu]], dels [[Restaurant|restaurants]] e de las botigas que encabís actualament). Èra previst que la torre arribèsse a 350&nbsp;m, mas los vesins èran espantats (de paur qu'un edifici talament naut e bastit sens [[pèira]]s poguèsse tombar) e se manifestèron, provocant un cambiament dins los plans. Los 24 darrièrs mètres correspondon a una [[antena]] de [[ràdio]] que foguèt aponduda plan mai tard.<br /> (Situacion geografica 48º 51' 29,04" N; 2º 17' 40,10" E)
 
En foncion de la [[temperatura]] ambienta, la cima de la Torre Eiffel se pòt sarrar o alunhar del sòl de gaireben 8&nbsp;cm, per encausa que la [[dilatacion]] termica del [[metal]] que la vertèbra. Segon lo site oficial del monument, per aténher la cima cal montar 1665 escalons (e non pas 1792, nombre que d'unes creson cèrt en allusion a l'annada de la [[Primièra Republica Francesa]]).