1917 : Diferéncia entre lei versions

Contengut suprimit Contengut apondut
Linha 31 :
* sus lo frònt italian, leis Alemands deguèron mandar de renfòrç per remplaçar lei pèrdas austrianas entraïnadas per lei doas ofensivas italianas de mai-junh e d'aost-setembre. Tre son arribada, leis Alemands decidèron d'organizar una ofensiva d'amplor dins lo sector de Caporetto. Aquela ataca ([[Batalha de Caporetto|24 d'octòbre - 9 de novembre]]) foguèt un succès totau que permetèt ais Austro-alemands d'avançar de 100 quilomètres en direccion de [[Venècia]] e de capturar mai de {{formatnum:250000}} presoniers. Pasmens, leis Italians recebèron de renfòrç francobritanics e capitèron de restablir una linha de defensa lòng de [[Piave]].
* sus lo frònt balcanic, de combats aguèron luòc a l'entorn de la vila de [[Batalha de Monastir (1917)|Monastir]] (12 de març - 26 de mai). Permetèron ais Aliats, principalament lei Francés e lei Sèrbes dins aquel endrech dau frònt, de desgatjar en partida la vila. Dins aquò, poguèron pas empachar l'artilhariá germanobulgara de contuniar de la bombardar ocasionalament.
* sus lei mars, un combat limitat còntra la flòta britanica vèrs l'illa de Heligoland (17 de novembre) s'acabèt per una desfacha alemanda.
 
==== [[Àustria-Ongria]] ====