Abadiá daus Alòdis : Diferéncia entre lei versions

Contengut suprimit Contengut apondut
Cornelhac11 (discussion | contribucions)
Cap resum de modificació
Erunberri (discussion | contribucions)
Cap resum de modificació
Linha 10 :
La regla de Sant Beneset, adoptada au [[segle XII]] o au començament dau [[segle XIII]], era seguda alternativament de la de [[Sant Agustin]].
 
En [[1503]], i aviá 123 religiosas. Lo [[6 de mai]] de [[1506]], au nom dau grand prior de [[Clunhic]], un monge de l'[[Abadiá de Sant Peire de Brantòsme]] i anet far visita. Totjorn au nom dau grand prior de Clunhic, aguèrenagueren puei la visita dau prior d'Aurèlh.
 
'Quilha [[abadiá]] aviá totjorn servat l'independéncia juscanta [[1653]] quand l'[[evesque]] de Lemòtges demandet son agregacion a Clunhic, qu'enviet un comissari lo [[20 d'aost]] de [[1653]].
 
Las monjas seguèrensegueren la regla de [[Sant Agustin]] juscanta [[1810]].
 
Cinc [[priorat]]s dependián de l'Abadiá daus Alòdis:
Linha 23 :
*Nativitat de Sant Joan Baptista de la Rònza a [['Rena]]
 
En [[1750]] fuguèrenfugueren transferidas a [[Lemòtges]] e se restachèrenrestacheren a las Urbanistas de santaSanta Clara, sonadas las grandas claras de Lemòtges, dins lor convent entre la plaça de la ciutat e la [[Catedrala de Sant Estève de Limòtges|Catedrala de Limòtges]].
 
En [[1790]] lo convent de las Ursulinas brulet dins lo grand incendi de Limòtges, doncas se prepauset de las alotjar au convent daus Alòdis en las unissent mas 'quilh projecte chapitet pas.