Reïncarnacion : Diferéncia entre lei versions

Contengut suprimit Contengut apondut
Cap resum de modificació
Cap resum de modificació
Linha 6 :
[[Imatge:Reincarnation AS.jpg|thumb|Representacion de la reïncarnacion dins l'indoïsme]]
 
La '''reïncarnacion''' (''retorn dins la carn'') es una [[doctrina]] o una [[cresença]] qu'un tal principi imaterial (« arma », « substéncia vitala », « consciença individuala », « energia », veirequitament « esperit » dins un contèxte [[crestian]]) complís de passatges de vidas successivas dins diferents còrs (umans, animals o vegetals segon las cresenças). Segon aquela doctrina, a la mòrt del còrs fisic, l'« arma » daissa aquel darrièr per demorar, aprèp una novèla naissença, un autre còrs.
 
La reïncarnacion es un biais de [[transmigracion de las armas]], pròche dels concèptes de [[metempsicosi]], [[palingenesiá]], e l'[[Eternal Retorn (temps)|Eternal retorn]].
Linha 12 :
== Originas ==
 
Se trapaTròban aquela cresença dins la reïncarnacion a diferentsdiferentas epòcas e en divertsdiferents luòcs, coma dins la pensada grèga e en [[Orient Extrèm]], qu'es al còr de l'[[indoïsme]], del [[jaïnisme]], del [[bodïsmebodisme]], e del [[sikhisme]]. Quitament se qualquesd'une volonvòlon veire d'allusions amagadas dins de tèxtes sacrats, es sovent rebutada pelsper las tres [[monoteïsme|religions monoteïstas]], que preferisson la doctrina del [[Jutjamentjutjament darrièr]] e de la [[resurreccion]] de la carn. A l'ora d'ara, la reïncarnacion es una cresença religiosa partejada per mai d'un miliard d'òmes (los indós, los bodistas, los jaïns, los sikhs, los adèptes de las [[religions tribalas africanas]] que s'i apondon diferents grops espiritualistas).
 
=== Origina en Índia ===