Melquiades (papa) : Diferéncia entre lei versions

Contengut suprimit Contengut apondut
Creacion de la pagina amb « thumb|right|Representacion dau papa Miltiad. '''Miltiad''' (mòrt lo 10 de genier de 314) fuguèt lo 32{{e}} papa de la Glè... »
(Pas cap de diferéncia)

Version del 12 genièr de 2014 a 14.24

Miltiad (mòrt lo 10 de genier de 314) fuguèt lo 32en papa de la Glèisa Catolica Romana dau 2 de julhet de 311 au 10 de genier de 314. Succediguèt a Eusèbi (309-310) e fuguèt remplaçat per Silvèstre Ièr (314-335).

Representacion dau papa Miltiad.

Probablament d'origina berbèra, fuguèt elegit per remplaçar lo papa Eusèbi mòrt exilat en Sicília per l'emperaire Maxenç. Capitèt de melhorar lei relacions ambé l'autoritat imperiala car Maxenç acceptèt finalament d'autorizar son eleccion e de levar lei mesuras repressivas còntra lei crestians. Aqueu melhorament fuguèt per la seguida confirmat per l'adopcion de l'edicte de tolerància de Milan en 313 que marquèt la fin dei persecucions anticrestianas. Après l'eliminacion de Maxenç per Constantin I lo Grand Constantin, s'installèt dins lo palais de Latran donat per la maire de l'emperaire novèu. I organizèt en 313 un concili per s'ocupar deis afaires de l'evescat de Cartage e condamnar l'eretgia donatista.

Liames intèrnes

Nòtas e referéncias