Maria Roanet : Diferéncia entre lei versions

Contengut suprimit Contengut apondut
Capsot (discussion | contribucions)
mCap resum de modificació
Capsot (discussion | contribucions)
Linha 9 :
 
== Biografia==
FilhaMaria Roanet nasquèt a Besièrs en 1936, dins una familha modèsta, filha d'un mecanician, foguètdel país e d'una maire venguda de [[Lorrena]]. Foguèt recebuda a l'Escòla Normala en julh de 1952 e venguèt regenta. S'interessèt a l'etnologia e l'istòria del país d'òc, de tal biais que cap a 1954 comencèt a escriure sos primièrs poèmas e las paraulas de sas cançons en occitan. Foguèt membre de la [[Nòva Cançon]] (coma [[Patric]], [[Joan-Pau Verdier]], [[Rosina de Pèira]] e d'autres). En 1976 venguèt delegada del patrimòni a la vila de Besièrs e i demorèt 24 ans.
En 1978 celebrèt son maridatge civil amb [[Ives Roqueta]] en occitan, malgrat las reticéncias del deputat del departament d'[[Òlt e Garona]], Garosta.<ref>[http://www.caoc.cat/articles1.html Notícies del CAOC, 1978]</ref> En 1995, arribada la retirada, partiguèt viure amb son marit a [[Lo Pont de Camarés|Camarés]].
Qualques disques sieus sortiguèron de l'ostal discografic [[Ventadorn]] e dempuèi la mitat de las annadas ochanta s'es mesa a escriure en francés.