Arthur C. Clarke : Diferéncia entre lei versions

Contengut suprimit Contengut apondut
Ricou31 (discussion | contribucions)
Creacion de la pagina amb « Sir '''Arthur Charles Clarke''', o '''Arthur C. Clarke''', nascut lo 16 de decembre de 1917 a Minehead en Somerset al Reialme Unit e mòrt lo 19 de mar... »
 
Ricou31 (discussion | contribucions)
Linha 8 :
Pendent la [[Segonda Guèrra Mondiala]], participèt a l’elaboracion del sistèma d’alèrta [[radar]] que contribuguèt fòrça al succès de la [[Royal Air Force]] pendent la [[batalha d'Anglatèrra]].
 
La celebritat li ven amb son libre ''[[2001, una odissèa de l'espaci (libre)|2001, una odissèa de l'espaci]]''. Lo 22 d'avril de 1964, Clarke encontrçtencontrèt en efècte lo realizator [[Stanley Kubrick]] al restaurant Trader Vic's del [[Plaza Hotel]] de Nòva York<ref>{{fr}}Piers Bizony, ''2001 Le futur selon Kubrick'', Cahiers du Cinéma, París, 2000 p.72.</ref>. E dins aquel encontre que los dos òmes decidiguèron de trabalhar ensems sul projècte. Lo film es fondat sus la novèla ''[[La Sentinèla (Clarke)|La Sentinèla]]'' que Clarke transformèt en roman a l’epòca que [[Stanley Kubrick]] ne tirava un film. Las doas versions difèron léeugièrament l’una de l’autre.
 
Son òbra comporte fòrça autres libres, coma la sarià dels ''Rama'' e las seguidas de ''2001''.