Guèrra Freja : Diferéncia entre lei versions

Contengut suprimit Contengut apondut
Linha 413 :
* la fin de la [[Segonda Guèrra Civila Cambotjana]] entre [[Vietnam]], sostengut per lei [[URSS|Sovietics]], e lei Khmers Roges, sostenguts per lei [[Republica Populara de China|Chinés]], après un acòrd signat lo 17 de julhet de [[1991]].
* la disparicion de la dictatura de [[Mengistu Haile Mariam|Mengitsu]] en [[Etiopia]] en mai de 1991 que sa consequéncia foguèt l'independéncia d'[[Eritrèa]] en [[1993]].
* la dissolucion de l'''[[apartheid]]'' de [[Sud-Africa]]. En 1987-1988, la resisténcia cubana a [[Batalha de Cuito Cuanavale|Cuito Cuanavale]] aviá ja mostrat la demenicion de la dominacion militara de [[Pretoria]]. Pasmens, lo còp decisiu foguèt la disparicion de l'URSS car entraïnèt una demenicion de l'ajuda [[USA|estatsunidenca àà]] e lo regime foguèt obligit de se reformar puei de se dissòuvre en causa dau blocus economic vengut eficaç. De [[1990]] a [[1994]], una tièra de reformas entraïnèt l'abolicion dei lèis d'[[apartheid]] e en [[1994]], [[Nelson Mandela]] foguèt elegit president de la [[republica]]. Dins lo corrent d'aqueu procès, [[Namibia]] venguèt independenta.
* dins la peninsula de [[Corèa]], un acòrd foguèt trobat per permetre l'intrada dei dos país a l'[[ONU]]. Pasmens, aqueu melhorament foguèt solament provisòri e, au començament dau decenni 2010, lei tensions de la Guèrra Freja existián totjorn entre lei dos estats.