Discussion Wikipèdia:Presa de decision/Noms de personas : Diferéncia entre lei versions

Contengut suprimit Contengut apondut
Capsot (discussion | contribucions)
Cap resum de modificació
Gavach (discussion | contribucions)
Linha 159 :
::Acabi amb Jan/Joan. Semblariá qu'existiguèsse una poesia de Cerverí de Girona (trobador de temps passat e probablament pas afectat per la diglossia!) que se referís a ''"Jana" delgada'', çò que deu supausar una forma masculina ''Jan''. Ramenti que los noms pòdon aver de formas cortas ''Jèp'' per ''Josèp'' en occitan, ''Jep/Pep'' en catalan (que son probablament pas atestadas medievalament mas qu'o son ara, a mai ''Jan'' apareis coma una varianta de ''Joan'' dins lo diccionari Alcover e Moll consultable sus Internet) e l'existéncia de la dualitat ''Gian(ni)/Giovanni'' sembla indicar almens una tendéncia populara d'aver una forma un pèl pus (pas besonh de corregir aquí!) corteta. M'agrada tanben l'invencion de l'expression "jòc estetic non diglossic" per permetre la forma ''Raidako'' (completament diglossica, cresi, per encausa de la manca d'accent sus la darrièra sillaba a priòri! l'accentuacion sus la darrièra sillaba pòt sonque venir del francés, albiri!) e tolerar pas a l'artista Jan dau Melhau de gardar lo nom de tota sa vida professionala!!! Me còsta de seguir Raidako dins sas contribucions anterioras mas pensi d'aver comprés qu'èra a defendre la Carta Lingüistica, posicion paradoxala (mas aparentament se noirís de paradòxas) per qualqu'un d'anarquista, non? Tanben te demandi Raidako, s'as léser o enveja, de comparar la situacion de l'occitan sus Wikipèdia a la del breton, lenga mai pichona, la densitat dels articles e eventualament las divèrsas contribucions dels wikipedians, pòdes far la rubrica "Una pagina a l'azard" pendent mai de quaranta còps e auràs una idèa mens virtuala que la chifra de 9.000 (e òc contunhi amb mon ponchet, ha, ha, ha!) articles de la realitat de fons de la Wiki occitana. Aquí te pausaràs benlèu la question se sèm a bastir una enciclopèdia completa per las generacions que creisson e montan o a far montar la chifra amb d'articles de sièis linhas e mens e de redireccions? Se pensas que soi pas qu'un criticaire, as benlèu rason mas ensaja de te bastir un vejaire mai complet en veire mas contribucions passadas se t'i passejas, aital me podràs conéisser e jutjar un brin mai.
::Tampi (tanqui, barre, clavi) aquí, espèri de mancar pas a ma paraula lo còp que ven e d'ensajar de far quicòm de mai constructiu que de discutir un nom cent ans!!! Vos saludi totes coralament, subretot los que se pensan que soi un òrre personatge traversièr que repotega de longa... (avètz en part rason de tot biais...) Sabi pas se votarai per la carta, vòli pas que ma posicion siá la rason de mai de despartidas quinas que sián e mens encara la d'Aubadaurada que respècti fòrça per son trabalh seriós, complet e son onestetat intellectuala sens comptar sas qualitats personalas. Bòna nuòch, [[Utilizaire:Capsot|Capsot]] 16 de julh de 2007 a 20:23 (UTC)
 
Fòra-subjècte, mas Capsot la wiki nòstra es pas tan mal plaçada al nivèl de la densitat dels articles per las wikis d'aquela talha. Fòrça wiki an de bòts que reviran automaticament los articles tipes "New York es una vila dels Estats Units" e que conflan aital. Agacha los ligams "estatistica" dins la tavèrna e veiràs. Si que non Ok sul constat--[[Utilizaire:Gavach|Gavach]] 16 de julh de 2007 a 22:50 (UTC)
Torna a la pàgina de projecte "Presa de decision/Noms de personas".