Economia de Santa Lúcia : Diferéncia entre lei versions

Contengut suprimit Contengut apondut
Joao Xavier (discussion | contribucions)
mCap resum de modificació
Joao Xavier (discussion | contribucions)
mCap resum de modificació
Linha 27 :
| Despensas_an = 222,2 milions ([[2012]])
}}
L'[[economia]] de [[Santa Lúcia]] depend en granda part del cultiu de [[banana]]. Malgrat aiçò, los cambiaments en lo regim d'importacions de l'[[Union Europèa]] e la creissenta competéncia dels productors d'[[America Latina]] an forçat la diversificacion. En ans recents l'indústria del [[torisme]] e las finanças internacionales an aquerit un ròtle important en la composicion dedel la siásieu [[Produchproduch Intèrneinterior Brutbrut]] e araactualament gaireben 73% del meteis es generat per l'indústria de servicis ([[2002]]). Lo sieu sector de manufactura es un dels pus diversificats de las Caribas Orientalas.
 
Los principals produchs d'exportacion de l'isla son la banana e qualques produchs texiles que vend al [[Reialme Unit]] e als [[Estats Units]] per una soma prèpa als [[dolar dels Estats Units|U$]] 30 milions, gaireben la mitat de las siás exportacions totalas.
 
L'illa foguèt un dels païses fondators de la [[Organizacion Mondiala del Comèrci]] e s'integrèt al [[Fons Monetari Internacional]] lo [[15 de novembre]] de [[1979]].
 
==Referéncias==