Maria Magdalena : Diferéncia entre lei versions

Contengut suprimit Contengut apondut
Ricou31 (discussion | contribucions)
Ricou31 (discussion | contribucions)
Linha 52 :
* pintura d'un ''Noli me tangere'', [[sègle XV]], [[Basilica de Santa Maria Magdalena de Sant Maissemin de la Santa Bauma|basilica]] de [[Sant Maissemin de la Santa Bauma]]
* Escultura en pèira de Santa Magdalena, vèrs [[1310]], glèisa d'[[Écouis]] (Eure)
* Escultura de [[Francesco Laurana]], cenotaf del [[sègle XV ]]: ''Maria Magdalena portada pels àngels'', que cabiá los rèstes de Marta. GleisaGlèisa de [[Tarascon]]
* Veiral anonim: ''Maria Magdalena mirrifòra", gleisaglèisa Notre-Dame-des-Marais, [[La Ferté-Bernard]] (Sarthe)
* Viral (dessenh de Joseph Cabasson) : ''La Barca'', gleisaglèisa del [[Lo Plan de Cucas|Plan de Cucas]] (13).
* Ensems de veirals de Pierre Petit, (1910-…) sus la vida de Maria Magdalena, capèla de la Santa Balma de [[1977]] a [[1983]].
* ''Maria Magdalena, la Verge e l'Enfant entre santa Catarina e Maria Magdalena'', [[1490]], pintura de [[Giovanni Bellini]] ; Galleria d'ell'Academia, [[Venècia]].
* Bas relèu de marbre, ''La barca'', [[1500]], [[Catedrala de Santa Maria Majora de Marselha|''La Vielha Majora]] , [[Marselha]].
* ''Batisme del rei e de la reina de Marselha jols uèlhs de Maria Magdalena'' episòdi del Miracle Marselhés [[1525]] gleisaglèisa de [[Contes (Alpes-Maritimes)|Contes]], (06)
* Bas relèu de [[Jean Béguin]] : ''Despartida dins la barca'', [[1536]], [[Basilica de Santa Maria Magdalena de Sant Maissemin de la Santa Bauma|basilica de Sant Maissemin de la Santa Bauma]]
* Retaule de [[Lukas Moser]] : l'altar de la Magdalena [[1432]], [[Tiefenbronn]]
* ''La barca de Maria Jacobèa e de Maria Salomèa'' esculptura de la gleisaglèisa de las [[Lei Santei Marias de la Mar|Santas Marias de la mar]]
* ''Lo vòl sacrat del monge [[Badilon]]'' a Ais de Provença - ''Arribada del còrs a [[Vézelay]]'', manuscrich de la Gèsta de [[Girard de Rosselhon]], enluminat per [[Jean Wauquelin]] en [[1453]].
* ''Maria Magdalena mesa al tombèl'' Escultura del [[sègle XVI]], gleisaglèisa de Sant Volucian de [[Fois]] (Arièja).
* ''Maria Magdalena raubada pels àngels'' escultura de L.J. Alexandre [[1878]], al fons de la balma de la capèla de la Sant Maissemin de la Santa Bauma.
* Reliquiari d'[[Armand Caillat]], donat en [[1886]] a la balma grotte pel monsenher de Terris, evesqua de Frejus-Tolon.