Rogièr II Trencavèl : Diferéncia entre lei versions

Contengut suprimit Contengut apondut
Jiròni (discussion | contribucions)
→‎Biografia : Anfós II d'Aragon
Jiròni (discussion | contribucions)
Cap resum de modificació
Linha 1 :
'''Rogièr II Trencavel''' (°1149 † 1194) esfoguèt un vescomte de Besièrs, de Carcassona e d’Albi de [[1167]] a [[1194]]. Èra lo filh de [[Ramon IèrI Trencavel]], vescomte de Besièrs, d’Albi e de Carcassona, e de Saure.
 
== Biografia ==
Linha 6 :
Mas Rogièr venguèt alara vassal del rei d'Aragon per Carcassona e lo Rasés, e del comte de Tolosa per Besièrs e Albi. Concluguèt una alliança amb lo comte de Tolosa en esposant sa filha Adelaïda e en maridant la seuna sòrre amb [[Ramon VI de Tolosa|Ramon]], eretièr de Tolosa.
 
Dins los ans qui seguentseguèron, lo [[catarisme]] progessavaprogressèt en Occitania. Vigorosament combatut pel comte de Tolosa, foguèt tolerat per Rogièr e Adelaïda. Ramon V demandèt l'ajuda d'[[Enric de Marsiac]], [[abadiá de Claravals|abat de Claravals]] e [[Sètge de La Vaur|assetgèron La Vaur]], que constituiguèt la dòt d'Adelaïda, en [[1181]]. La vila foguèt presa, de catarsscatars qu'i vivianvivián deguèron abjurar, e Ramon conservèt la vila. Aquò empachèt pas Rogièr e Adelaïda de tolerar los catars a lor corts, quitament Rogièr nomenèt a la seuna mòrt, un catar conegut, [[Bertrand de Saissac]], coma tutor del seu filh e coma regent de las vescomtats.
 
== Maridatge e enfants ==