Cabala : Diferéncia entre lei versions

Contengut suprimit Contengut apondut
Jiròni (discussion | contribucions)
Cap resum de modificació
Jiròni (discussion | contribucions)
Cap resum de modificació
Linha 5 :
Lo Baal Hasoulam (Yéhouda Ashlag), cabalista eminent, ne dona la definicion seguenta : « Aguesta saviesa es ni mai ni mens que l'òrdre de las rasigas, en davalant a la manièra d'una causa e de sa consequéncia, segon de règlas fixas e determinadas, en se juntant al nom d'un objectiu unic e exaltat, descrich pel nom "revelacion de Sa Divinitat a Sas Creaturas dins aqueste mond" ». Lo cabalista Georges Lahy definís la Cabala coma « la dimension intèrna de la [[Torà]], correspondenta al ''[[sod]]'' (la coneissença secrèta) dels quatre nivèls de l'interior de la [[Torà]] (coneguts jos lo nom de ''[[Pardès]]'') ».
 
Segon sos aderents, la compension intima e lo domeni de la Cabala apròchan espiritualament l'òme de Dieu, çò que conferís a l'òme mai grand *discernementdiscerniment sus l'òbra de la Creacion per Dieu. *OutreEn *demai [fr]de las profecias messianicas, la Cabala se pòt atal se definir coma un ensems d'especulacions metafisicas sus Dieu, l'òme e l'[[univèrs]], en prenent rasiga dins las tradicions esotericas del [[judaïsme]]. Ça que la, aquesta definicion academica rend pas ben compte de l'universalitat de la Cabala e de la riquesa dels tèmas qu'abòrda.
 
Dins ''Morals And Dogma'', Albert Pike declara que la francmaçoneria es un producte de la Cabala. Lo tèma del cabalisme es estat *en *outre [fr] repris per nombroses movements religioses novèls, que lo Centre de la Cabala coneis actualament una cèrta notorietat demest las personalitats del ''show-business'' mas qu'es denonciat coma impostura pels iniciats tradicionals.