Revolucion Francesa : Diferéncia entre lei versions

Contengut suprimit Contengut apondut
MerlIwBot (discussion | contribucions)
CommonsDelinker (discussion | contribucions)
m Lo fichièr Bataille_de_Cholet_1794.JPG es estat escafat coma o es estat sus Commons per Fastily (Per commons:Commons:Deletion requests/File:Bataille de Cholet 1794.JPG)
Linha 131 :
=== L'eliminacion dei Girondins e lo començament de la guèrra civila ===
 
 
[[Fichièr:Bataille de Cholet 1794.JPG|thumb|right|Representacion de la Tresena batalha de Cholet durant la guèrra de Vendèa.]]
 
Acomençat durant lo procès de Loís XVI, lo conflicte entre Girondins e membres de la Montanha aumentèt. Lei dos grops avián una vision diferenta de la Republica e s'afrontèron sus lo contengut de donar a la Revolucion. Pasmens, lei Girondins, fòrça influents dempuei 1791 devián luchar còntra lei contradiccions de lor politica e sei dificultats e lo sostèn important de la populacion parisenca au profiech dei Montanhards. Ansin, avián votat la guèrra sensa prendre de mesuras adaptadas per la realizar, provocat la fin de la monarquia e assait de sauvar lo rèi e autorizat lo liberalisme economic causant un agravament de la crisi economica. Lei 31 de mai e 2 de junh de 1792, lei deputats girondins foguèron donc arrestats ambé l'ajuda de la màger part dei Parisencs e lor partits eliminat de la Convencion.