Pitagòras : Diferéncia entre lei versions

Contengut suprimit Contengut apondut
Ricou31 (discussion | contribucions)
mCap resum de modificació
Ricou31 (discussion | contribucions)
mCap resum de modificació
Linha 14 :
* D'un autre costat, l'òrde fondada per el èra de tipe comunautàri e secret. Las coneissenças e las propietats èran mantingudas jos regima de comunautat e, alara, se pòt pas atribuir una descobèrta a cap membre especific de l'escòla. Atan, se parla pas de l'òbra de Pitagòras mas de las contribucions dels [[pitagericians]], pasmens se dins l'antiquitat se las atribuissián totas a el.
 
La seuna escòla de pensada afirmava que l'estructura de l'univèrs èra [[aritmetica]] e [[Geometria|geometrica]], a causa de que las [[matematicas]] venguèron una disciplina fonamentala per tota recerca scientifica. De fach, la devisa de l'[[escòla pitagoricanapitagoriciana]] èra "tot es nombre".
 
Politicament l'escòla pitagoricanapitagoriciana èra conservatitz e totes seguissián un [[còdi de conducha]] fòrça estricte. Èran [[vegetarian]]s perque cresián en la transmigracion de las armas e, alara, podavan sacrificar cap d'animals pensant que podavan èsser la nòva demorança d'un amic mòrt. Los pitagoricans avián una granda confisença dins la perseguida dels estudis filosofics e matematics coma basa [[morala]] per la direccion de la vida.
 
Pitagòras donava dos tipes diferents d'ensenhament: un pels membres de l'escòla e l'autre pel rèsta de comunautat ciutadana. Es de supausar que las contribucions a la matematica èran reservada pels primièrs.
Linha 34 :
[[Fichièr:Pentagram_pentagon.svg|thumb|120px|Pentagòn pitagerician]]
 
Es l'estela de cinc punts que se forma en traçant las cinc diagonalas d'un pentagòn regular. Aquelaa figura èra lo simbòl de l'escòla pitagoricanapitagoriciana.
Lo pentagòn estelar ja èra present dins l'art [[Babilònia (reialme)|babilonian]].
 
Linha 88 :
 
== Vejatz tanben ==
*[[Escòla pitagoricanapitagoriciana]]
 
== Referéncias ==