Jean-Marc Ayrault : Diferéncia entre lei versions

Contengut suprimit Contengut apondut
Luckas-bot (discussion | contribucions)
m r2.7.1) (Robòt Apondre: ro:Jean-Marc Ayrault
Jiròni (discussion | contribucions)
Cap resum de modificació
Linha 14 :
| Profession= Professor d'Alemand
| Partit= PS }}
'''Jean-Marc Ayrault''' ([[Maulévrier]], [[25 de genièr]] de [[1950]]), es un òme politic [[França|francés]] [[Socialisme|socialista]]. Èra cònsol de [[Nantas]] dempuèi [[1989]] e deputat dempuèi [[1986]] e president del grop socialista a l'[[Assemblada Nacionala (França)|Assemblada Nacionala francesa]] dempuèi [[1997]] fins a çò que lo 15 de maigmai de 2012 venguèt lovenga primièr ministre del govèrn de [[François Hollande]], president de la [[Republica francesa]].
 
== Biografia ==
Jean-Marc Ayrault nasquèt a Maulévrier en 1950, filh de Joseph Ayrault, un trabalhadortrabalhaire agricòlagricòla abans d'èsser obrièr dins una fabrica taxtila per ne venitvenir un dirigent, e de Georgette Uzenot, una cordurièra.
 
Anèt a l'escòla primària [[Catolicisme|catolica]] Saint-Joseph de [[Maulévrier]] e, entre 1961 e 1968, estudièt al licèu public Colbert de [[Cholet]]. AmprèpAprèp estudiguèt dl'[[alemand]] a la Facultat de Letras de [[Nantas]]. Entre 1969 e 1970, passèt un semestre en [[Alemanha]], a [[Wurtzburg]].
En setembre de 1971 se maridèt amb Brigitte Terrien, professora de francés dempuèi 1974 e aprèp conselhièra generala del canton de [[Saint-Herblain-Ouest-Indre]] entre 1982 e 2001, amb que a dos filhs. Foguèt licenciat en alemand e passèt una lo [[CAPES]] per èsser professor en 1972. Faguèt l'an de practicas al collègi de la Trocardière (Salvador-Allende) a [[Rezé]] e foguèt nomenat professor a [[Saint-Herblain]] al collègi de l'Angevinière en 1973.
 
=== Cap a Primièr Ministre ===
Aprèp de lo succès electoral socialista obtengut per [[François Hollande]] lo 6 de mai de 2012, Jean-Marc Ayrault apareguèt coma un dels favorits per ocupar l'emplec de Primièr Ministre malgrat la condemnacondemnacion judiciària de favoritisme. Accediguèt a aquelaaquel posicionpòst lo 15 de mai de 2012 tot just aprèp de l'investidura d'Hollande coma president. Deguèt alara formar lo nòu govèrn, lo 35{{n}} del país e de sosmetre los pretendents al nòu President de la Republica francesa l'endeman de sa designacion lo 16 de mai de 2012.