Economia dels Païses Basses : Diferéncia entre lei versions

Contengut suprimit Contengut apondut
Joao Xavier (discussion | contribucions)
m actualizadas informacions
Joao Xavier (discussion | contribucions)
m +tèxt pichon (besonh revision gramaticala). Traduccion de ca:wiki amb Apertium.
Linha 28 :
|donada_o_recebuda = donada }}
 
Los [[Païses Basses]] an una [[economia]] obèrta e modèrna, fòrtament basada en lo [[comèrci]] exterior, principalament amb [[Alemanha]], mercés al sieu ròtle de nos de comunicacions europèas, amb, d'entre d'autras, lo pòrt maipus important del continent, [[Rotterdam]]. LasDurant lo [[industriasègle XVII]]s, puslos importantasPaïses sonBasses lasse alimentàrias,transformèron en la quimiaprincipala poténcia comerciala del mond, laa petrolièracausa ede la fabricacionsiá destrategica ubicacion sul continent [[Euròpa|europèu]], mas sustot mercés a l'aparelhsEmpèri electronicscolonial qu'aquela pichona nacion atenguèt en bastint tant en [[Asia]] cossí en [[America]].
 
Actualament la sià [[economia]] a coma caracteristicas las redusidas taxas de [[caumatge]] e [[inflacion]], una [[indústria]] establa, un considerable excedent comercial es un important node de transpòrt a Euròpa<ref name=CIA/>. Es una [[economia de mercat]] dobèrta e prospera, que lo govèrn a redusit molt la siá participacion dempuèi lo decènni de [[1980]].
L'[[agricultura]], malgrat son pauc de pes dins lo total economic, a mai de pes que dins autres païses desvolopats, mercé a una fòrta mecanizacion, que, malgrat ocupar mens de 4% de la populacion activa produsís de grands excedents de manjar per l'indústria alimentària. Lo país se situa al tresen reng al nivèl mondial en valor d'exportacions agricòlas, darrièr los [[Estats Units]] e [[França]].
 
Las [[industria]]s pus importantas son las alimentàrias, la quimia, la petrolièra e la fabricacion d'aparelhs electronics. L'[[agricultura]], malgrat son pauc de pes dins lo total economic, a mai de pes que dins autres païses desvolopats, mercé a una fòrta mecanizacion, que, malgrat ocupar mens de 4% de la populacion activa produsís de grands excedents de manjard'aliments per l'indústria alimentària. Lo país se situa al tresen reng al nivèl mondial en valor d'exportacions agricòlas, darrièraprès los [[Estats Units]] e [[França]].
 
Los Païses Basses son lo tresen estat del mond en tèrmes de las exportacions agricòlas, après los [[Estats Units]] e [[França]]. Los Païses Basses resolguèron los problèmas de las finanças publicas, e promoguèron la reduccion de la [[caumatge|taxa de caumatge]] considerablement. La creissença del PIB neerlandés es fòrça robusta, en comparason amb autres païses europèus. Foguèt un dels primièrs 12 païses a dintrar al [[Eurozòna]].
 
== Referéncias ==
Linha 38 ⟶ 42:
{{OMC}}
 
[[Categoria:Economia nacionala|PaïsesPaises Basses]]
[[Categoria:Païses Basses]]