Hendrik Antoon Lorentz : Diferéncia entre lei versions

Contengut suprimit Contengut apondut
Jiròni (discussion | contribucions)
Cap resum de modificació
Jiròni (discussion | contribucions)
Cap resum de modificació
Linha 30 :
En 1875, Lorentz recebèt lo doctorat jos la direccion de Pieter Rijke amb la tèsi: "Sus la teoria de la reflexion e la refraccion de la lutz", que, rafinava la teoria electromagnetica de [[James Clerk Maxwell]].
 
En 1881, Hendrik se maridèt amb Aletta Catharina Kaiser, neboda de Frederik Kaiser. Ela èra la filha de Johann Wilhelm Kaiser, director de l'escòla de gravadura d'Amsterdam, professor de l'escòla de bèlas arts e dessenhaire del primièr sagèthsagèl olandés (1852). Posteriorament Kaiser foguèt lo director de la Galariá Nacionala d'Amsterdam. La filha granda del matrimòni entre Hendrik Lorentz e Aletta Kaiser, Geerturida Luberta Lorentz, venguèt tanben fisicafisiciana.
 
Mercés a lason siá cargapòst a l'universitat, loen [[1890]] nomenèt [[Pieter Zeeman]] coma assitent personala, e estudièron l'efièch dels [[camp magnetic|camps magnetics]] sus las fonts de [[lutz]], en descobrint loçò que se coneis uèi amb lojol nom de d'[[efièch Zeeman]].
 
LoEn [[1902]] li foguèt concedit lo [[Prèmi Nobel de Fisica]], amassa amb lo sieu discipol [[Pieter Zeeman]], ''per la siá investigacion conjoncha sus l' influéncia del magnetisme en la radiacion, en originant la radiacion electromagnetica''.
 
Lorentz Venguètvenguèt director d'investigacion ena l'Institut Teyler, de Haarlem, entre los ans [[1923]] e [[1928]], an de sa mòrt.
 
{{Prèmi Nobel de Fisica}}