Ford T : Diferéncia entre lei versions

Contengut suprimit Contengut apondut
Luckas-bot (discussion | contribucions)
m r2.7.1) (Robòt Apondre: ca:Ford T
Vivarés (discussion | contribucions)
Linha 11 :
Lo modèl T èra de traccion de ròdas arrièras. La bòstia de cambis èra de tipe trin a plat, amb doas velocitats en davant e una enrè.
Los cambis de velocitat se fasián amb tres pedalas e un palfèr situat a l'esquèrra del conductor. Lo volant èra a l'esquèrra.
L'accelerador consistiá en un palfèr cituatsituat al volant.
 
*Los cambis de velocitat implicavan d'accions pauc abitualas.<ref>{{en}}[http://www.modeltcentral.com/transmission_animation.html Detalhs de la transmission del ''Ford Model T.'' Animacion interactiva]</ref>
La pedala esquèrra servisiáservissiá per accionar la marcha. Amb lo fren a man en posicion intermediària o tot cap en davant, e la pedala esquèrra apijada de contunh, se causís la primièra velocitat en davant.
*Se lo palfèr de fren es mantengut en la posicion intermediària lelo veïcul demorava al punt mòrt. Tanben demorava al punt mòrt se lo palfèr de l'esquèrra èra plaçat al vertical.
*Se lo palfètpalfèr de l'esquèrra se deplaçavadesplaçava cap en davant e lo conductor daissava d'apijar la pedala esquèrra, s'accionava la segonda velocitat (totjorn lo fren de man mantengut "tot en davant").
*En segonda velocitat lo veïcul se desplaçava sens que lo conductor ajaaguèsse d'apijar la pedala.
*I aviá pas de pedala d'embragatge (coma los actuals).
*La pedala al mièg s'utilizava per accionar la marcha enrè.
*La pedala de drecha accionava lo "fren motor".
*Lo palfèr d'esquèrra, en mai d'actuar sus la transmission, servissiá coma fren de man (fren d'estacionament) la plaça tota cap enrè. TanbeTanben servissiá de fren d'urgènciaurgéncia.
 
==Referéncias==