Luís Vaz de Camões : Diferéncia entre lei versions

Contengut suprimit Contengut apondut
Vivarés (discussion | contribucions)
Vivarés (discussion | contribucions)
Linha 14 :
Entre 1542 e 1545, visquèt a Lisbona, daissant los estudis per l'ambient de la cort de D. João III, ganhèt fama de poèta e fach cavalièr.
 
Visquèt qualque temps a [[Coïmbra]] ont frequentèt los corses de las [[Umanitats]], benlèu al [[Mosteiro de Santa Cruz]], ont tenguètaviá un oncle fraire, D. [[Bento de Camões]].
 
Aliat amb lo [[Conde de Linhares]], D. [[Francisco de Noronha]], e benlèu preceptor del filh D. António, los seguiguèt cap a [[Ceuta]] en [[1549]] e i demorèt fins a 1551. Foguèt una aventura comuna dins carrièra militar de los joves.
Linha 22 :
Segon [[Manuel de Faria e Sousa]] son principal biografa e comentator, en 1550 Camões se destinèt a anar en Índias. Foguèt dins lo registre de l'''Armada'' aquel an, dins que Faria trobèt lo seguent : " Luís de Camões, filh de Simão Vaz e Ana de Sá, demorants a Lisbona, dins la Mouraria ; escudièr, de 25 ans, de barba rossa, caucionat per son paire; va dins la nau de ''S. Pedro dos Burgaleses''. Al final embarquèt pas.
 
Lo jorn de [[Corpus Christi]] de [[1552]] luchèt en duèl, e feriguèt un certan [[Gonçalo Borges]]. Prisonièr, foguèt libertatliberat per carta reiala de pèrdonperdon lo 3 de Marçmarç de 1553. Puèi embarquèt dins l'armada de [[Fernão Álvares Cabral]], lo 24 del meteis mes.
 
== Orient ==