Mar d'Aral : Diferéncia entre lei versions

Contengut suprimit Contengut apondut
Patric SANS (discussion | contribucions)
Vivarés (discussion | contribucions)
m pèrdre
Linha 33 :
 
=== Construccion d'una primièra levada ===
Per ara, una sola temptativa a capitat, es la construccion d'una levada al sud de la boca de [[Sirdarià]], per tancar un estrech entre la ''Pichona mar'' (''Maloïé''), anciana mar bordièra al nòrd de l'anciana mar d'Aral, e la ''Granda mar'' (''Bolchoïé'', çò que rèsta del sud de la mar). Lo cònsol de la vila d'[[Aralsk]], Alachibaï Baïmirzaev, faguèt construire en [[1995]] una [[levada]] de vint-e-dos quilomètres de long amb sabla e canavèra. Acabada en [[1996]], permetèt sulcòp d'evitar que las aigas del flume se perdèsson dins lo dèlta entre Pichona e Granda mar e de far remontar lo nivèl de la ''Pichona mar''. Un semblant de vida renasquèt a l'entorn de la mar, qu'avança de mai d'uns quilomètres : [[canavèra]]s, [[aucèl]]s, [[rosegaire]]s e [[rainal]]s, e tanben unes [[peis]]ses. Una tempèsta destruiguèt aquela levada en [[1999]], e lo nivèl de la mar tornèt perdrepèrdre en part çò qu'aviá ganhat.
 
=== Restanca de Kokaral ===
La [[Banca Mondiala]] decidiguèt de finançar la construccion d'una restanca de beton amb una seria de peiradas per far sortir lo tròp de sal mercé a d'escampadors e de far tornar montar lo nivèl de l’aiga. Aquel projècte discutit que las òbras començaràn en [[2003]] deuriá permetre a la Pichona mar de tornar ganhar prèp de {{unitat|500 |km²}}, mas risca al meteis temps de condemnar la ''Granda mar'' a un assecament encara mai rapid, encara qu'una vana situada en dessús del barratge prevei de versar lo tròp plen d’aiga dins la Granda Aral, situada per màger part en Ozbequistan.
 
Aital la restanca que permet a la vida de tornar dins la Pichona mar es una {{cita|poma de discòrdia}} entre [[Cazacstan]] qu'aprofecha e [[Ozbequistan]] que sa gestion desastrosa d'[[Amodarià]] destruiguèt tota la vida dins la Granda mar.