Luís Vaz de Camões : Diferéncia entre lei versions

Contengut suprimit Contengut apondut
Ripchip Bot (discussion | contribucions)
m r2.7.1) (Robòt Apondre: eu:Luís de Camões
Vivarés (discussion | contribucions)
Linha 33 :
Tornèt a Goa abans agost de 1560 e perdèt l'apara del Vicerei D. [[Constantino de Bragança]] que contèt dins un long poèma en ochen. Empreisonat per deutes, mandèt suplicas en vèrses al novèl Vicerei, D. [[Francisco Coutinho]], [[conte de Redondo]].
[[Imatge:Camões, Camoens dans la prison de Goa, Moreaux pinxit et lith.jpg|thumb|200px|left|Camões dins la prison de Goa, ''Moreaux'']]
De retorn al reialme, en [[1568]] faguèt escala dins l'[[illa de Moçambic]], ont, demorèt dos ans,; [[Diogo do Couto]] relata en son òbra, que lo poëtapoèta foguèt ''tan paure que visquèt d'amics'' (Década 8.ª da Ásia). Puèi trabalhèt a la revision de ''Os Lusíadas'' e dins la composicion de "''un Parnaso de Luís de Camões, amb poesia, filosofia e d'autras sciéncias''", òbra raubada. Diogo do Couto li paguèt la rèsta del viatgem fins a Lisbona, ont Camões apontèt en Abril de 1570, dins la nau ''Santa Clara'' : "A [[Cascais]], las naus ancoradas esperèron que Diogo do Couto tòrnetornèsse de Almeirim, ont li foguèt sollicitat pel rei a sua entrada al Tage, porque Lisbona foguèt barrada per causa de pèsta. Fins que l'ordre venguèt que ''Santa Clara"" entre amb la barra." (Oliveira Martins)
 
En 1580, a Lisbona, assistiguèt al despart de l'armada portuguesa per l'[[Africa del Nòrd]].