Lluís Llach : Diferéncia entre lei versions

Contengut suprimit Contengut apondut
TXiKiBoT (discussion | contribucions)
m robot Ajoute: gl:Lluís Llach
Pere prlpz (discussion | contribucions)
revirada de part de lo texte que era en catalan
Linha 6 :
Segon las quitas paraulas de Lluís Llach, la persona que lo portèt a la musica foguèt sa maire. Èra sieuna la guitarra qu'emplegavan el e son fraire. A mai avián un piano. Compausèt sas primièras melodias quand aviá pas que sièis o sèt ans. Pasmens sa primièra vertadièra cançon escricha per son fraire et qu'el n'aviá escrich la musica data de [[1965]]. Aquela cançon es ''Que feliç era, mare''.
 
Son espelida se faguèt al començament de [[1967]] en integrar lo movement de la [[Nova Cançó]] a travèrs sa participacion al grop [[Els Setze Jutges]], que ne foguèt lo darrièr membre. Va optarCausiguèt de seguida per la línialinha de dello compromís obert, dins la qual haa prosseguit al llarglarg de la seva evolucióevolucion artísticaartistica.
 
A la fin de [[1969]], aprèp maites èxits d'un impacte popular molt clar, es vase presentèt en solitari al [[Palau de la Música Catalana]] on es va consolidar coma un dels melhors cantautors del moment amb una popularitat creixentcreisent a tots elslos nivells. Va viatjar a [[Cuba]], ie esse va presentar també tot sol davant del públic de [[Madrid]]. AixòÇo li va ocasionarocasionèt dures prohibicionsproibicions: durant quatre anys no podria cantar a [[Barcelona]]. És llavors quan comença a actuar sovintsovent a [[França]], ie més concretament a [[París]], on arriba a presentar-se presentar a ''l'Olympia''.
 
DesprésAprèp delsde los seussieus recitals de l'anyan [[1975]] va serfoguét detingut, multat ie durant més de vuitueit mesos vanfogueren ser prohibidesproibides totes les sevessieunes actuacions a l'[[Espanya|Estat espanyolEspanha]]. Va tornar a reaparèixerreapareguèt ello [[1976]] al [[Palau Municipals d'Esports de Barcelona]] on va demostrardemostrèt contundentment ello seusieu poder de convocatòria.
 
Durant sa carrièra a mai de cantar de tèxtes sieus, escriguèt de musica als poèmas de poètas divèrses que aital ajudèt a los far conéisser coma per exemple [[Kavafis]], [[Joan Salvat-Papasseit]], [[Joan Oliver]], [[Josep Maria de Sagarra]], [[Màrius Torres]] o [[Miquel Martí i Pol]].