Sègle de las Luses : Diferéncia entre lei versions

Contengut suprimit Contengut apondut
Vivarés (discussion | contribucions)
Vivarés (discussion | contribucions)
Linha 8 :
[[Fichièr:English Bill of Rights of 1689.jpg|thumb|right|Lo ''[[Declaracion dei Drechs|Bill of Rights]]'' de [[1689]] que definís lo principi de la monarquia parlamentària en [[Anglatèrra]].]]
 
L'aparicion dei Lutz es un movement progressiu que se formèt tre la fin dau sègle XVII. D'efèct, lo periòde conoguèt un ensems de cambiaments dins de domenis variats (politic, scientific o economic) que van entraïnar una pèrda d'influéncia de l'aristocràcia e dau clergat que formavan la basa dau poder. En parallèl, la borgesiaborgesiá veguèt sa poissança aumentar en aprofichant lei descubèrtas scientificas dau sègle e lo desvolopament novèu dau comèrci. Acomencèt donc de remetre en causa la societat feudala eiretada de la [[Renaissença]] e d'i revendicar mai de poder.
 
=== Lei revolucions anglesas ===
Linha 16 :
=== La mutacion sociala d'Euròpa ===
 
Menats per Anglatèrra, lei país d'Euròpa realizèron de progrès importants ai nivèus scientifics e economics durant lo periòde dau sègle XVIII. Permetèron d'aumentar lo nivèu de vida d'una partida de la societat que poguèt d'ara endavant accedir a un nivèu d'educacion e de poder economic novèus. Aquò entraïnèt una mutacion importanta de la societat europèa que foguèt magerament caracterizada per l'ascension de la borgesiaborgesiá enterin que l'aristocràcia e lo clergat declinavan.
 
==== Lei progrès scientifics dei sègles XVII e XVIII ====