Enric Garriga Trullols : Diferéncia entre lei versions

Contengut suprimit Contengut apondut
Capsot (discussion | contribucions)
mCap resum de modificació
Capsot (discussion | contribucions)
mCap resum de modificació
Linha 3 :
 
== Biografia ==
Engenhaire quimista de formacion, Enric Garriga s'avodèt jove a la defensa dels pòbles catalan e occitan. Dempuèi sa tòca d'arribar un jorn a l'independéncia de [[Catalonha]] collaborèt continuament e constanta amb mantun dirigent de totes los partits nacionalistas e sobiranistas catalans e participèt activament a divèrses forums e plataformas civicas, per arribar a una unitat e far avançar l'[[independentisme catalan|independentisme]].
Dins aquesta trajectòria, Garriga Trullols participèt al [[Congrés de Cultura Catalana]] que se debanèt entre 1975 e 1977 e aprèp l'eveniment, que i aviá trabalhat dins lo domeni de projeccion exteriora, fondèt amb d'autres militants l'IPECC. A partir d'aquesta institucion se trachèt de promòure a nivèl internacional la cultura catalana gràcias a d'accions divèrsas, coma per exemple la creacion dels [[prèmis Josep Maria Batista i Roca]] o mai la construccion de monuments a de personalitats catalanas en [[Argentina]], [[Alemanha]] o [[Belgica]] e la realizacion de viatges per crear d'escambis e far conéisser la cultura catalana.
 
En 1977 foguèt un dels fondadors del [[CAOC]], una entitat que se consagra a encoratjar las relacions entre las culturas e los pòbles occitan e catalan.
 
[[ca:Enric Garriga i Trullols]]