William Matthew Flinders Petrie : Diferéncia entre lei versions

Contengut suprimit Contengut apondut
ArthurBot (discussion | contribucions)
m r2.6.3) (Robòt Apondre: sk:William Matthew Flinders Petrie
Vivarés (discussion | contribucions)
m interès
Linha 7 :
 
De cap a la fin de l'annada 1880 que tornè en Anglatèrra on e rescontrè la jornalista e [[sufrageta]] [[Amelia Edwards]] qui èra tanben la gavidaira de la Fondacion per l'Exploracion Egipciana (Egypt Exploration Fund) qui financiè las soas recèrcas futuras qui podón començar en [[1883]] suu sit de [[Tanis]]. Un còp acabat aqueth tribalh, e en tot demorar l'argent per las recèrcas prosmanas, que devarè lo flumi [[Nil]] dinc a [[Nubia]] en beth fotografiar lo país.
Per la soa recèrca segentaseguenta que horruquè tombas datadas de [[-30]] dens la region deu [[Faiom]]. En [[1890]] lo son interestinterès arqueologic que's virè de cap a [[Palestina]].
 
En [[1891]] Petrie que tribalhè a [[Tell-El-Amarna]], l'antica capitala Akhetaton bastida peu faraon [[Amenòfis IV]] (tanben conegut com Akhenaton) qui arrenaguè los dius egipcians entà vodar un culte au son navèth diu [[Aton]].
Linha 13 :
Durant las annadas seguentas, Petrie que ho professor au [[University College]] de Londres. En [[1913]], aquesta institucion que he l'aquesida de la colleccion deu professor Petrie. Que ho hèit chivalier en [[1923]] peu son tribalh arqueologic.
 
Tostemps interessat per l'istòria Palestiniana, que's morí a [[Jerusalèm]] en [[1942]]. Per'mor de la soa credença en l'interestinterès d'estudis antropologics e raciaus que de lo son cap entà qui hosse estudiat peu Collègi deus Çurgents de Londres, mentre que lo son còs b'èra sepelit dens lo cemitèri protestant deu Mont [[Sion]]. Los temps de guèrra (dab l'apròchi de [[Rommel]]) que hen que's perdó.
 
{{Egipte antica}}