Crotz Roja : Diferéncia entre lei versions

Contengut suprimit Contengut apondut
Luckas-bot (discussion | contribucions)
m r2.7.1) (Robòt Modificar: arz:الصليب الأحمر
Vivarés (discussion | contribucions)
Linha 105 :
* '''Unitat''': En cada país pòt existir un sola Societat de la Crotz Roja o del Creissent Roge, que deu èsser accessibla a totes e estendre son accion umanitària a la totalitat del territòri.
 
* '''Universalitat''': Lo MovimentMovement Internacional de la Crotz Roja e del Creissent Roge, ont las Societats an de dreches egals e lo dever de s'entrajudar, es universal.
 
Lo '''principi de neutralitat''' provoquèt de criticas en d'ocasions nombrosas, qu'empachèt la Crotz Roja de denonciar de situacions de violacions dels dreches umans dins los territòris ont trabalhava. Exemples: "silenci" al subjècte dels camps de concentracion [[Nazisme|nazis]] pendent la [[Segonda Guèrra Mondiala]], crisis umanitàrias en [[Africa]] o la preson de [[Guantànamo]] aprèp l'11 de setembre 2001. Alara qu'aquel silenci permet a la Crotz Roja d'entrar dins de territòris o presons ont d'autras [[ONG]] o pòdon pas. Pasmens, los grops terroristas del Hamàs o del Hesbollà permeton pas a la '''Crotz Roja''' que visite los captius israelians que son en son poder.